Olisto is een gratis app waarmee je al jouw slimme apparaten kan besturen volgens jouw eigen regels genaamd ‘triggs’. En ‘voorbeeld/inspiratie triggs’ kan je eenvoudig overnemen uit de inspiratie lijsten of van andere users zoals de buurman opgestuurd kan krijgen. De app zorgt ervoor dat al jouw slimme producten gemakkelijk en overzichtelijk te bedienen zijn. Het leuke aan de app is dat je zelf de triggs kan bedenken en instellen hoe jij dit wilt. En hier steeds meer verschillende apparaten en diensten aan kan toevoegen. Bijvoorbeeld wanneer jouw favoriete voetbalclub scoort dan beginnen de slimme lampen in huis te knipperen in de kleur van jouw club.

Olisto maakt grote groeispurt!

De laatste tijd zit Olisto in een groeispurt! Alle apparaten, merken, services of apps krijgen een eigen kanaal in de app. Bijvoorbeeld een ‘Philips Hue kanaal’ voor jouw Philips Hue lampen. Er zijn in 2018 nu al meerdere nieuwe kanalen toegevoegd. Voorbeelden zijn: Home Connect (Bosch, Siemens), Nokia health (voormalig Withings), WoonVeilig, Todoist, Cryptovaluta. In de loop van het jaar zullen er nog veel nieuwe kanalen toegevoegd gaan worden waaronder binnenkort Crownstone!

Zo is het met Olisto al mogelijk om veel verschillende producten met elkaar te verbinden en samenwerken. Zorg dat je producten verbonden zijn met een centraal netwerk, Olista gaat op zoek, en je verbind een trigg aan het apparaat. Het is daarnaast ook mogelijk om meerdere triggs te geven aan meerdere producten. Als een bepaalde conditie(s) waar zijn volgt er een actie daaruit voort.


Een aantal simpele voorbeelden

  • Wanneer er niemand thuis is, zet de thermostaat omlaag en bespaar op de energierekening.
  • Wanneer er niemand thuis is, zet de slimme stekkers en lampen uit en bespaar op de energierekening.
  • Wanneer de zon onder gaat, zet automatisch de lampen (kan zowel binnen als buiten) aan.
  • Wanneer het zonnig en boven de 20 graden is, doe de zonwering automatisch naar beneden.
  • Wanneer het buiten boven de 20 graden is, zet de thermostaat omlaag. (want het is wellicht al warm genoeg in huis zonder hier energie en geld aan uit te geven)
  • Wanneer je jouw alarm uit zet, laat dan automatisch de thermostaat op thuis/comfort gaan.
  • Wanneer je jouw alarm uit zet, laat het rolluik omhoog gaan.
  • Wanneer je jouw alarm aan zet, laat de thermostaat en het rolluik omlaag gaan, de slimme stekkers en verlichting uit gaan.
  • Wanneer de laatste persoon het kantoor/huis verlaat zet het alarm automatisch aan. (zodat dit niet vergeten kan worden)
danalock logo

Internet of things belangrijk voor consument en bedrijf.

Internet of things wordt in de toekomst steeds belangrijker. Zowel voor consumenten, zoals slimme huisproducten als voor bedrijven met slimme toepassingen. Olisto kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor bedrijven die hun alarmsysteem willen regelen, hiermee kan je op afstand bedienen, automatische triggs instellen en meerdere producten laten communiceren. Laat het alarm bijvoorbeeld aan gaan als de laatste persoon het huis/kantoor verlaat. Niemand hoeft zo rekening te houden met het afsluiten als diegene haast heeft voor werk of voor het eten na werk. Ook kun je de verlichting en de thermostaat uit laten gaan als er niemand meer aanwezig is of het een bepaalde tijd is. Zodat je ook nog duurzaam bezig bent en geld kunt besparen op de energierekening.

Is jouw huis al smart home?

Door middel van slimme producten die je kan vinden op allesverbonden.nl kan je jouw huis ‘slim’ maken. Al je producten kan je verbinden met bijvoorbeeld Olisto, en Olisto kan dit volledig voor je laten regelen.

Met Olisto is dit makkelijk te bedienen en in te stellen naar jouw wensen. Daarnaast is de verlichting van KlikAanKlikUit/Trust smarthome ook te bedienen via Olisto. Via Olisto kun je zelfs de goedkopere Ikea Tradfi lampen bedienen in samenwerking met Philips Hue. Voor de uitleg zie ook: https://olisto.com/ikea-lamp-bedienen-combinatie-philips-hue/

Naast decoratie zoals lampen en speakers zijn ook beveiligingssystemen en slimme meters belangrijk. Slimme sloten zijn bijvoorbeeld erg handig voor als je meerdere personen toegang wilt geven tot je slot zonder dat ze een sleutel nodig hebben. Bijvoorbeeld de pakketbezorger. De Nuki Combo 2.0 is zo’n slim slot. Alles is te regelen op afstand. En ben jij op 10 meter van je woning? Dan gaat je slot automatisch open en ook weer dicht. Via de Danalock app geef je meerdere mensen rechten zodat diegene ook naar binnen kan zonder sleutel.

Daarnaast is slimme verlichting al een tijdje erg populair. Denk bijvoorbeeld aan de Philips Hue collectie, die afgelopen weken zijn collectie uitgebreid heeft met slimme buiten lampen.