Dit is de Nuki Combo 2.0 – Review

0
34
nuki 2.0

De Nuki Combo 2.0 is een slim deurslot (smart lock). In combinatie met de bridge open je jouw deur handsfree wanneer je thuis komt. De Nuki Combo 2.0 zorgt er ook nog eens voor dat je deur automatisch op slot gaat wanneer je van huis weggaat. Met Nuke bridge kan jij altijd en overal realtime zien of jouw deur op slot is. Het slimme slot is daarbij gemakkelijk te bedienen via je smartphone, smartwatch of tablet. 

Een aantal voordelen van de Nuki Combo 2.0

  • Eenvoudig te bedienen via smart devices (smartphone/smartwatch)
  • Realtime inzicht of deur op slot is of niet
  • Op afstand deuren openen/op slot doen
  • Te bedienen met Google Home / Alexa / Home kit
  • Op elk cilinderslot te monteren 
  • Deur sensor

Hoe werkt de Nuki Combo 2.0? 

Nuki maakt vaak binnen een paar minuten al een digitale sleutel van jouw smartphone/smartwatch. Dit alles gebeurd door middel van internet of things. Denk bijvoorbeeld aan het slot van de voordeur of de achterdeur. Het slot van Nuki wordt geïnstalleerd aan de binnenkant van de deur, over je huidige slot heen. Dit kan op de meeste sloten al binnen een aantal minuten gemonteerd zijn. 

De Nuki combo 2.0 op afstand bedienen via een bridge

De bridge zorgt ervoor dat je sleutel kan verdelen en toewijzen. Zonder de bridge is het niet mogelijk om dit op afstand te regelen. Het toewijzen van sleutels op afstand kan via Homekit of Zigbee, hiervoor kan je gemakkelijk de Nuki App gebruiken. 

De Nuki bridge zorgt voor een verbinding met het slot via internet. Nu kan je, waar je ook bent, altijd je Nuki slot bedienen. 

Let op!! : Nuki bridge werkt alleen via Wifi 2.4 GhzNuki 2.0 review functies

Auto Unlock
Auto unlock zorgt ervoor dat je deur automatisch opent als je bijvoorbeeld naar de voordeur loopt. Zodra je binnen bluetooth afstand bent, zal de deur zich automatisch openen. Dit kan natuurlijk helemaal zelf instellen, aangezien niet iedereen dit een fijne functie vindt. 

Deur openen op afstand
Op afstand je deur openen en op slot doen. Het kan gemakkelijk met de Nuki 2.0 in combinatie met de bridge. Dit zorgt ervoor dat waar je ook bent, je altijd je slot kan bedienen. Bijvoorbeeld wanneer je pakketbezorger voor de deur staat, of wanneer je kind even tussendoor naar huis moest.

Lock en Go
Met de Lock&Go functie zorg je ervoor dat je niet onnodig handmatig het slot open en dicht moet doen. Met 1 druk op de knop (in de app) kan je gemakkelijk te deur openen, en zodra je buiten staat, gaat de deur direct op slot. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld ook niet handmatig aan de knop te draaien.

Vergrendelingslog
Inzicht en overzicht, de vergrendelingslog zorgt ervoor dat je precies kan checken wie, wanneer het slot geopend heeft of dicht heeft gedaan. Door dit te zien kan je registreren wie wanneer binnen is geweest, en bijvoorbeeld is vergeten wie het licht is vergeten uit te doen (wat in principe niet persé nodig is met slimme verlichting).

Auto lock/Nacht modus
Is iedereen op een bepaalde tijd binnen, of wil je er gewoon zeker van zijn dat je deur altijd op slot zit? Dan kan je dat gemakkelijk instellen. Dit doe je door de autolock in te stellen. DEnk bijvoorbeeld aan het volgende schema: Om 22:00 gaat de deur automatisch op slot, en om 08.00 ‘s ochtends gaat deze weer open. Hierdoor hoef je nooit meer naar de deur te lopen om te checken of de deur op slot is, en hoef je nooit meer handmatig je deur open te doen in ochtend.

nuki 2.0

Een nauwkeurige deursensor

Wat de Nuki zo speciaal maakt is de nauwkeurige deursensor. De deursensor van Nuki geeft constant weer of je deur op slot zit, op juist niet. Wanneer je weggaat van huis, krijg je een melding wanneer je mobiel nog niet op de slot zit. Je kan instellen dat de deur automatisch op slot gaat, en anders kan je het zelf handmatig instellen via de app. Het is wel zo dat wanneer je voor de voordeur staat, dat je niet constant een melding krijgt. Standaard krijg je een melding op +/- 200 meter. 

Open automatisch je voordeur

Via de app kan je heel gemakkelijk verschillende mogelijkheden instellen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld je deur automatisch open te laten gaat wanneer je op een bepaald aantal meter van je huis bent. 

Veiligheid van de Nuki 2.0

Er wordt vaak getwijfeld over de veiligheid van slimme sloten. Uiteindelijk zijn slimme sloten gemaakt om je huis veiliger te maken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de Nuki 2.0 te hacken? Of dit helemaal onmogelijk is kunnen we niet zeggen, maar als je het vergelijkt met een ‘normaal’ slot, is de Nuki 2.0 vele malen veiliger. 

De Nuki-app gebruikt zijn volledig eigen sleutel om te communiceren met het slimme slot. Alleen jouw Nuki en Nuki-app hebben toegang tot deze unieke sleutel. De gegevens worden altijd op een veilige manier verstuurd, waardoor de data versleuteld wordt voordat de gegevensoverdracht plaatsvindt. Op deze manier kan alleen de ontvanger (het Nuki slot) de gegevens ontsleutelen.

Een lege batterij? En dan?

Het kan voorkomen dat de batterij van de Nuki 2.0 leeg is, maar het kan ook voorkomen dat je smartphone leeg is. Heb je dan een probleem? Nee, niet als je het goed in de gaten houdt. De Nuki 2.0 blijft een apparaat, en werkt op een batterij. De batterij gaat lang mee, maar zodra deze leeg is (te zien in de Nuki app) kan je zien wat de status is van de batterij. Bij een batterijpercentage van 20% krijg je een melding in de app. 

Wanneer je telefoon leeg is, dan is het slim om een Nuki Fob bij de hand te hebben. Deze zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot je huis. De Nuki Fob is een soort afstandsbediening/tag waarmee je altijd elk slot kan openen. De Nuki Fob werkt op bluetooth.  Daarnaast kan je natuurlijk altijd je normale, fysieke sleutel gebruiken om het slot te openen.