Home Smart Home IOT Zo gebruik jij over een tijdje je slimme speaker

Zo gebruik jij over een tijdje je slimme speaker

0
457
slimme speaker

We zien ze overal tevoorschijn komen. In Amerika is het al een grote hype en ook in Nederland begint het langzaam te komen, de slimme speaker. Alle grote bedrijven komen er mee op de markt. Zo is er de Google Home, Amazon Echo, Apple HomePod en komt Samsung ook met een slimme speaker. Maar wat doet zo’n speaker precies en waarvoor kan jij hem gaan gebruiken?

Ten eerst is er op dit moment nog geen slimme speaker op de markt, dit komt omdat ze nog niet de Nederlandse taal spreken en verstaan. Maar als het zover is wat kunnen we dan allemaal? Hieronder een aantal voorbeelden van vragen en commando’s die jij over een tijdje tegen je slimme speaker zegt en stelt:

‘’Alexa zet de weekend playlist op’’
Vraag de slimme speaker om muziek op te zetten. Geef aan welke playlist je wilt of dat je gewoon een random playlist wilt luisteren. Daarnaast kan je ook aangeven op welke speakers de muziek afgespeeld moet worden. Bijvoorbeeld in de woonkamer en keuken of in de slaapkamer.

‘’Google zet de lichten in de hal aan’’
Stel je komt thuis met je handen vol en het is donker dan wil je dat de verlichting aangaat. Dit vraag je dan aan Google Home zodat je gelijk door kan lopen.

‘’Alexa wat staat er morgen op de planning?’’
Vraag Alexa wat er in je agenda staat en je krijgt te horen welke afspraken je hebt staan. Daarnaast kan je ook afspraken inplannen.

In gesprek met je slimme speaker, zachtjes praten mag ook!

Een slimme speakers werkt op commando’s en vragen. Hierdoor ben je altijd in gesprek met de speaker. Het is dus noodzakelijk dat je in de buurt bent van je slimme speaker. Dit lijkt vervelend meer valt reuze mee aangezien slimme speakers zelfs een fluisterende stem kunnen verstaan. Ook als je aan de andere kant van de kamer staat of in de gang, zelfs dan kan dat slimme apparaat je nog verstaan.

‘’Google Hoe lang is het van Amsterdam naar Groningen en wanneer kan ik het beste vertrekken?’’
Vraag Google hoe lang het rijden is van Amsterdam naar Groningen en wanneer je dan het beste kan vertrekken i.v.m. file bijvoorbeeld. Daarnaast kan de slimme speaker je alles vertellen over de drukte, wegwerkzaamheden enz.

‘’Alexa welke restaurant is er in de buurt van Groningen? Boek een tafel bij restaurant …’’
Vraag Alexa wat er beschikbaar is en of ze gelijk een tafeltje wilt boeken bij een restaurant. Geef aan wat voor soort eten je wilt en Alexa regelt het.

Een slim huis voor iedereen

Een slim huis, ook wel smart home genoemd, kan volledig aangestuurd worden door een slimme speaker. Een slim huis is een huis met allemaal slimme apparaten. Een slimme speaker ontdekt deze apparaten zelf en zorgt dat er een verbinding ontstaat. Hierdoor kan je door middel van bijvoorbeeld Amazon Echo je volledige huis aansturen.

Een slimme speaker die je leert kennen

De speakers van Google, Amazon en Apple worden steeds slimmer als je ze vaker gebruikt! De slimme speaker leertje je commando’s kennen en past zich daar op aan.

GEEN REACTIES