In al die jaren is er in verhouding nog maar weinig veranderd in de keuken. De stijl veranderd nog weleens maar in de basis blijft het hetzelfde. Dit verandert met de slimme kookplaat. De slimme kookplaat is een kookplaat die zowel effectiever verwarmd ook minder energie verbruikt. Bovendien ziet u tijdens het koken ook nog nuttige informatie over uw bereiding. Hoe werkt het? Hoe kan mij dit helpen? En natuurlijk wat kost het? Op deze vragen krijgt u antwoord in deze blog. Ik hoop u hiermee enthousiast te maken om een slimme kookplaat te kopen.

Slimme kookplaat: hoe werkt het nou precies?

Een slimme kookplaat is zoals het woord impliceert gericht op slimmer gebruikt. Met sensoren die u waarschuwen wanneer iets aanbrandt en met informatie over de bereiding van uw maaltijd weergegeven op de plaat voelt het net alsof u in een sciencefictionfilm zit. In de basis werkt de kookplaat met slimme sensoren die informatie doorsturen via internet zodat u alle expertise in huis hebt zonder uzelf erin te verdiepen. Deze informatie zorgt er bijvoorbeeld voor dat u het stukje vlees net wat korter aanlaat zodat het perfect is.

Slimme kookplaat en de toekomst

De slimme kookplaat is op dit moment nog niet zo vaak te zien in de gemiddelde Nederlandse keuken. Daar komt echter steeds meer verandering in. We zien nu al dat steeds meer huishoudelijke apparatuur met elkaar verbonden wordt. Het uiteindelijke doel van al deze slimme apparaten als de slimme kookplaat is dat uw huis verbonden is. Op deze manier kan uw huis efficiënter omgaan met energie zonder in te leveren op comfort. Denk maar aan een slimme oven die warm is en een signaaltje naar een slimme thermostaat zodat die niet onnodig verwarmd. Het klinkt misschien als kleine verschillen

slimme kookplaat

Wat mag dat kosten?

Zoals eerder gezegd is de kookplaat nog niet doorgebroken bij het grote publiek. Dit houdt ook in dat producenten van dergelijke kookplaten enigszins terughoudend zijn met de productie. Door het beperkte aanbod en de hogere kosten waar bedrijven mee te maken hebben bij het produceren zijn de prijzen fors hoger dan een normale kookplaat. Daarom moet u wel echt volledig achter uw keuze staan. Al met al is de slimme kookplaat de toekomst en het is slechts een kwestie van tijd tot dit innovatieve idee uitgroeit tot de nieuwe standaard in de keuken.