In 4 stappen legt allesverbonden.nl uit wat internet of things is en wat het doet, en wat gaat het brengen in de toekomst

Stap 1 – internet of things in zijn beginfase

Internet of things zit op dit moment nog in zijn begin fase, het is nog sterk aan het groeien en dat zal het ook nog blijven doen de komende tijd. Door de technologie die is ontwikkeld de afgelopen 5 jaar kunnen we apparaten met elkaar kunnen communiceren. De communicatie is erg belangrijk en moet soepel verlopen, daarom zijn verschillende steden in Nederland al bezig met het uitrollen van een Lora netwerk, dit netwerk moet er voor zorgen dat slimme apparaten kunnen verbonden worden met andere apparaten via dit netwerk.

Stap 2 – Wat is internet of things dan precies?

Internet of things is een netwerk van verschillende slimme apparaten, als u in het menu boven aan kijkt ziet u verschillende apparaten staan, hierin wordt precies uitgelegd wat het doet en wat het gaat doen. Slimme apparaten zorgen ervoor dat u van afstand iets kan besturen (dit wordt de communicatie genoemd) ook is het belangrijk dat een apparaat steeds slimmer kan worden en zich kan aanpassen op uw gedrag.

Stap 3 – Wat voor mogelijkheden biedt internet of things?

Internet of things biedt een hoop mogelijkheden op gebied van consumenten en ondernemers, het zorgt er voor dat ondernemers en consumenten dingen kunnen automatiseren. Kijk naar de WIFI koelkast, hiermee is boodschappen doen verleden tijd en is er weer tijd voor andere dingen waar aan gewerkt moet worden. De slimme koelkast kan leren wat u wekelijks eet en besteld per persoon op basis van uw agenda (waar u bent) het eten, zo hoeft u alleen het eten aan te nemen van de bezorger aan de deur en niet meer naar de winkel om dit te kopen.