De zelfrijdende auto was vroeger voor iedereen een droom, nu de tijd eindelijk daar is dat het technisch mogelijk is komt het daadwerkelijk erg dichtbij. Door middel van uw horloge roept u uw auto bij zich en kunt u zo wegrijden. Met de apple watch is dit tegenwoordig al mogelijk in combinatie met een Tesla. Via de smartwatch kunt u communiceren met Siri, die vervolgens communiceert met het andere apparaat. Dit betekend dat het valt onder Internet of Things, internet of things is term waar slimme apparaten onder vallen. Slimme apparaten zijn apparaten die met elkaar communiceren en kunnen leren. Het internet of things is een soort spinnenweb met verschillende slimme apparaten, apparaten die dus met elkaar communiceren.

Internet of Things communiceert met u

De zelfrijdende auto is natuurlijk een onderdeel van internet of things omdat het communiceert met bijvoorbeeld een smartwatch. Maar de auto kan ook met u communiceren, de communicatie tussen verschillende apparaten is essentieel om alles goed te laten verlopen. Slimme apparaten zijn verbonden met een netwerk (tegenwoordig nog het WIFI netwerk) in de toekomst zal dit bijvoorbeeld het Lora netwerk worden, dit is een speciaal Internet of Things netwerk. Het Lora netwerk kan verschillende hoeveelheden data ontvangen van veel verschillende apparaten.

Naast het slim zijn kunnen slimme apparaten nog veel meer:

  • Communiceren met de mens
  • Communiceren met andere apparaten
  • Leren per persoon
  • Slimme worden door te leren

Dit zijn verschillende factoren die er voor zorgen dat de verbinding tussen andere apparaten en de mens verbeterd. Een slim apparaat kan slimmer worden door een embedded system, dit is ook bij de zelfrijdende auto zo. De auto heeft een bepaald systeem (een eigendom) die zo slim is dat het kan luisteren naar commando’s van andere apparaten (in dit geval van het horloge) . Doordat de apparaten steeds slimmer worden kunnen ze ook per persoon personaliseren.