Internet of things is een erg breed begrip, de apparaten die onder internet of things vallen zijn slimme apparaten die verbonden zijn met het internet en die met elkaar communiceren. We kennen vooral de apparaten van binnen zoals de slimme thermostaat, de slimme koelkast, de smart tv enz. Niet alleen binnen zijn er slimme apparaten ook rondom het huis zijn er verschillende slimme apparaten die onder internet of things vallen. Hier een aantal voorbeelden van zulke apparaten die buiten huis communiceren met u en ander apparaten binnen in huis.

De slimme sproeier valt onder internet of things

Met het warme weer moet het gazon regelmatig voorzien worden van water en te blijven groeien, ditzelfde geld ook voor de planten en struiken. Door de slimme sproeier te installeren in uw tuin kunt u gemakkelijk via uw telefoon uw sproeier bedienen en op elk moment de tuin laten besproeien. Ook is het mogelijk om bepaalde tijdstippen ij te stellen of op bepaalde temperaturen, hierdoor zal uw tuin altijd voorzien zijn van water.

De slimme poort

De slimme poort of het slimme hek zorgt er voor dat de poort of het hek automatisch open gaat wanneer u aan komt rijden, nu is dit niet heel bijzonder maar als het hek al open is als u aan komt rijden zodat u gelijk verder kan rijden en dat het hek een signaal doorgeeft zodat u koffie klaar word gezet is dit best interessant. Het hek is zoals allen anderen slimme apparaten verbonden op een netwerk en communiceert hierdoor met u en alle andere apparaten.

Zowel binnen als buiten zijn er dus slimme apparaten te gebruiken, in de toekomst zullen alle apparaten nog veel meer functies hebben, niet alleen op energiebesparing en kostenbesparing maar ook op gebied van veiligheid. Veiligheid en privacy worden steeds belangrijker met dit soort apparaten.