Internet of things Amsterdam is upcoming. Steeds meer providers in Nederland willen in Amsterdam een internet of things netwerk uitrollen. Internet of things Amsterdam is een groot project omdat Amsterdam een erg dichtbevolkte stad is. Internet of things wordt steeds populairder en wilt zich naast Groningen ook in andere steden gaan vestigen. Op dit moment zijn er al een heel aantal netwerken waarop slimme apparaten zich kunnen verbinden, zoals het wifi en 4G netwerk. Slimme apparaten kunnen binnen en stad erg goed functioneren. In een stad als Amsterdam zijn er veel apparaten en objecten die zich kunnen verbinden met een netwerk van internet of things. Internet of things Amsterdam heeft een groot bereik door de hoeveelheid mensen in de stad.

Internet of things Amsterdam groot project.

Het internet of things amsterdam is een groot project, er zijn veel inwoners en daardoor veel apparaten. Het netwerk dat wordt aangelegd in Amsterdam moet groot genoeg zijn en veel data kunnen verwerken door de hoeveelheid apparaten. Iot apparaten zenden relatief weinig data uit en kunnen daardoor langer op een batterij doen. Doordat iot apparaten niet veel data uitzenden kan het netwerk veel verschillende apparaten opnemen en informatie/data opnemen. Er zijn de afgelopen jaren verschillende netwerken gemaakt en doorontwikkeld. De netwerken worden steeds beter en kunnen steeds meer apparaten en data aan verbonden worden.

Huizen in Amsterdam

Huizen in Amsterdam zijn er ontzettend veel. Smarthome is een super mooie ontwikkeling voor in de stad Amsterdam. Smart home is onderdeel van internet of things en zorgt er voor dat al je apparaten in huis met elkaar verbonden zijn. Doordat alle apparaten in huis met elkaar verbonden zijn kan je via je smartphone al je apparaten zowel binnenshuis als buitenshuis bedienen en opdrachten verzenden naar de apparaten toe. Ook kan je de apparaten afstemmen op jouw agenda.