Narrowband iot is een netwerk onder internet of things, steeds meer internet providers en steden gaan er gebruik van maken. Narrowband staat voor een kleine hoeveelheid bandbreedte dat over een netwerk gezonden kan worden. Hierbij kan je denken aan apparaten die maar een kleine hoeveelheid date verzenden waarmee ze communiceren met het internet. Narrowband iot is een netwerk dat er voor zorgt dat slimme apparaten met elkaar kunnen communiceren. Doordat deze apparaten maar weinig data verzenden kunnen de apparaten op weinig batterij functioneren. Slimme apparaten die communiceren vollen onder het netwerk van Internet of Things apparaten. Al deze apparaten communiceren met het internet en vervolgens weer met andere apparaten of personen.

Narrowband iot netwerk super snel

Het narrowband iot netwerk is ontzettend snel, doordat het data ontzettend snel kan doorvoeren zit er zo weinig vertraging in de communicatie dat dat door mensen niet word opgemerkt. Narrowband iot is voor internet of things een belangrijk netwerk omdat het snel is en zonder vertraging hierdoor kunnen apparaten veel communiceren zonder veel date en batterij te verbruiken.

Internet of things afhankelijk van netwerken

Internet of things is afhankelijk van een goed en snel netwerk die meerdere apparaten tegelijker tijd kan opnemen. Doordat elk apparaat een beetje data doorgeeft moet het netwerk veel date kunnen verwerken van verschillende slimme apparaten. Het netwerk is met internet verbonden en zorgt hierdoor dat de mens of een ander apparaat gemakkelijk informatie doorkrijgt en weer opdrachten kan verzenden naar apparaten via bijvoorbeeld het narrowband iot netwerk. Veel apparaten zorgen er voor dat ze opdrachten afstemmen met de agenda van de persoon die de apparaten in bezit heeft. Hierdoor heeft de consument niet omkijk naar wat er gebeurd en zorgen de apparaten er voor dat alle opdrachten worden uitgevoerd. Met het narrowband iot netwerk kunnen apparaten in de toekomst nog veel meer opdrachten uitvoeren en terug communiceren.