Mistgenerator

Een mistgenerator beschermt uw huis of uw bedrijf tegen inbraken. Het is een zeer effectief en bewezen middel om inbrekers te stoppen. U bent met deze beveiligingsmethode de politie te snel af en zorgt voor totale verwarring bij de inbrekers. Inbrekers worden steeds slimmer maar ook inbraakbeveiliging wordt steeds slimmer. Bij Alles Verbonden denken we met u mee om de boeven buiten te laten. Een belangrijke stap hier hierbij een mistgenerator. Wist u dat als een mistgenerator of mistmachine afgaat de inbreker binnen 10 seconde nog maximaal 30 centimeter voor zich kan kijken? Met een slimme mistgenerator bent u in staat om de inbreker stevig af te schrikken.

Mistgenerator: dief ziet geen hand voor ogen

Op het moment dat er tijdens een inbraak of overval een mistgenerator afgaat kan de inbreker geen hand meer voor ogen zien. Door de enorme hoeveelheid damp die in de ruimte wordt verspreid is de inbreker totaal zijn oriëntatie kwijt. Deze methode van mistbeveiliging werkt zeer goed. De afgelopen jaren zijn dit soort mistgenerator oplossingen bij velen bedrijven geïnstalleerd. Het zorgt niet zo zeer voor minder inbraken, echter de inbraak is vaak door de mistgenerator niet effectief.

Slimme beveiliging: Mistgenerator genoeg of is er meer?

Bij Alles Verbonden denken we mee in slimme oplossingen om uw woning of bedrijf te beveiligen, zo bieden we Slimme beveiligingscamera’s om mee te beginnen. Met deze camera’s kunt u uw pand goed in de gaten houden. Deze camera’s zullen pas bij echte beweging een signaal geven. Mocht de situatie gewoon rustig zijn dan zal deze camera geen signaal doorsturen aan u. Is er beweging of heeft u bepaalde instellingen gedaan krijgt u proactief een signaal, bijvoorbeeld op uw smartphone.

Een mistgenerator is een beveiligingssysteem dat bescherming biedt bij ramkraken, inbraken en overvallen. Naast Slimme beveiligingscamera’s is het aan te raden om ook een slim alarm systeem aan te schaffen dit wordt ook wel een smart alarm genoemd. Samen met slimme sloten beveiligen ze uw woning optimaal.

Wat is een goede Mistgenerator?

Een goede mistgenerator zorgt er voor dat de ruimte binnen 10 seconde de gehele ruimte vult met rook. Het is dus eerst goed te bepalen hoe groot de ruimte is een gemiddelde mistmachine kan een ruimte van 500 m3 vullen met mist in 10 seconde. Daarnaast is het belangrijk dat u makkelijk de patronen kan vervangen. Zodat u mocht hij gebruikt zijn ook snel weer terug in productie genomen kunnen worden.

danalock logo

Wat zijn de voordelen van een mistgenerator?
Een mistgenerator is makkelijk inzet bij overvallen en inbraken. Het voordeel is dat als de mistmachine afgaat hij de omliggende spullen niet beschadigd. Tevens is een mistgenerator makkelijk te plaatsen, waar je bij een rolluik of extra glas al snel veel tijd kwijt bent is een mistmachine zo geplaatst. Ook is er een voordeel dat u de mistmachine mee kan nemen naar een nieuw pand. Bij andere installatie is er vaak een aansluiting of overplaatsing probleem. Bij een mistgenerator speelt dit niet.

Wat koste een goede mistgenerator?
Een mistmachine is voor particulieren te verkrijgen vanaf 1100 euro. Via Alles Verbonden hebben wij de beste mismachine die er is geselecteerd. Wij adviseren u de cobra mistmachine te kopen en in uw huis te instaleren. Mocht u hulp nodig hebben bij de instalarie. Dan komt onze installateur hem graag bij u ophangen instaleren en configureren.  Voor deze instalarie krijgt u een aparte offerte.

Is mist uit een mistgenerator schadelijk?
Het inademen van de mist is zeker niet prettig, en ja je wordt er wel wat hoesterig van. Echter echt schadelijk is de mist uit een mistgeneratoren niet. Tno heeft onderzoek gedaan naar de stoffen en aangetoond dat er geen risico’s aan verbonden zijn. Nu kunt u denken ja toch alleen maar voor de dief. Helaas gebeurd het nog wel eens dat hij ook afgaat bij uw medewerkers. In dat geval is het fijn te weten dat u veilig bent.

Hoe bedien ik een mistgenerator?
Een mistmachine activeer je op 2 manieren. De meest voorkomende methode is een koppeling aan een slim alarm systeem. Geef het systeem aan dat de mistmachine af moet gaan dan zal hij dit signaal doorsturen naar de mistmachine, hiervoor zijn opties om eerst een waarschuwing op uw telefoon te krijgen. Een andere optie die veel gebruikt wordt is door middel van een overvalknop. Deze knop wordt dan gekoppeld aan de mistmachine, wordt deze ingedrukt gaat de machine direct de kamer vol spuiten met mist.