allesverbonden

Gratis verzending

✔ Gratis retour

Vandaag besteld, de volgende dag verzonden!

De Danalock V3 met een kortingsbon van €15,-

Domotica in de zorg zal in 2017 zijn eerste stappen zetten. Hiervoor werd er nog voornamelijk over gepraat en gespeculeerd. In ziekenhuizen zijn er al veel domotica apparaten aanwezig maar ook in de thuiszorg zal dit in 2017 voorkomen. Domotica in de zorg heeft al veel ontwikkelingen meegemaakt. In de thuiszorg worden veel nieuwe technologieën gebruikt om de zorg zo goed en veilig mogelijk te maken. Ook de gebruiksvriendelijkheid voor het personeel wordt erg bevorderd door de nieuwe technologieën.

Domotica in de zorg zorgt voor meer veiligheid

Domotica zorgt in de zorgt ervoor dat zorgende en verpleegkundige van steeds meer gemakken worden voorzien. Er zijn veel slimme apparaten die kunnen dienen in de zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan systemen die zelf kunnen lezen welke apparaten een patiënt nodig heeft, of een alarmknop die een patiënt kan gebruiken om te laten weten of er wat is. Dit zijn voorbeelden die helpen bij het automatiseren van de zorg. Hoe meer slimme apparaten er worden toegevoegd worden aan het domotica in de zorg hoe beter de zorg kan functioneren.

Domotica in de zorg

Innovatie in de zorg

We zagen de afgelopen jaren al veel verschillende ontwikkelingen in de zorg. Voornamelijk op technologisch gebied is er veel veranderd in de zorg. Waar vroeger alles nog opgeschreven wordt in een map lopen de verzorgende nu rond met ipads waarmee ze alles gemakkelijk kunnen rapporteren. Een voordeel hiervan is dat het online is en dat er nooit iets kwijt geraakt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan papieren die kwijt raken of mappen die kwijt zijn. In de toekomst zal de zorg nog veel verder ontwikkelen. Op het gebied van internet of things zal de zorg veel betekenen qua gemak voor zowel patiënt als verzorgende. Zo zullen er in de zorg gebruik gemaakt gaan worden van slimme sensoren om verschillende waarnemingen te meten op gebied van beweging en bijvoorbeel temperatuur.