De zomer is in volle gang, dat merken we misschien nog niet in Nederland maar in het buitenland schijnt de zon weer volop. En dat is niet zonder gevolgen, ook dit jaar zijn er weer mensen met verschillende klachten van gevolg van te lang in de zon zitten en dan voornamelijk de UV stralen die te lang op het lichaam schijnen

Slimme zwembroek en bikini

De slimme zwembroek en bikini zijn voorzien van UV meters, hiermee meten de zwembroeken en bikini’s het aantal UV stralen dat u ontvangt en zal dan via een smartphone app u een melding geven. Het is natuurlijk fijn om te weten wanneer u te lang in de zon zit, en wanneer u te lang in de zon zit. Te veel zon en dus te veel UV stralen kunnen vervelende uitwerkingen hebben, zo kunt u kanker krijgen door te veel UV. Per mens verschilt het natuurlijk hoelang u in de zon kan zitten, de app geeft aan wat goed en wat niet meer goed is voor de mens.

Internet of Things

De zwembroeken en bikini’s communiceren met een smartphone, hierdoor kunnen ze doorgeven wanneer er teveel UV stralen ontvangt. Door middel van een melding wordt u er aan herinnerd. Naast de slimme zwemkleding kunt u nog veel meer internet of things apparaten gebruiken tijdens de zomer.

Natuurlijk kunt u zelf ook al voor bescherming zorgen zoals een zonnehoed en zonnebrand. Door u goed in te smeren zorgt er voor dat u al goed beschermt bent maar tijdens de heetste zonuren is zelfs uw huid ingesmeerd met zonnebrand schadelijk. Door middel van gebruik van verschillende apparaten en beschermingsmiddelen zorgt u ervoor dat u ergens last van krijgt en dat u veilig weer thuis komt. Laat de zon niks verpesten en wees voorbereidt!