Smartwatch

De smart watch, (ook wel slim horloge genoemd) groeit op dit moment enorm in de markt. De smart watch van verschillende merken worden steeds beter en functioneler. Op dit moment is de smartwatch nog in de beginfase. De smartwatch kan verbinding maken met je telefoon en is daardoor automatisch verbonden met het internet. De smartwatch ontvangt meldingen via uw telefoon, daardoor hoeft u niet meer uw telefoon uit uw broekzak te halen maar kan u het gewoon bekijken op uw horloge. De gebruiksvriendelijkheid van de smartwatch is nog minimaal, de smartwatches raken soms de verbinding kwijt of lopen vast.

Smartwatch stijlen

Er zijn enorm veel verschillende smartwatches, de ene is vierkant de ander is rond. Alle smartwatches hebben vrijwel dezelfde functie, het ontvangen van meldingen vanaf uw telefoon. Er komen ook steeds meer smartwatches naar buiten met klassieke stijlen, zoals rond en een normale klok of vierkant met een digitale klok. Al deze verschillende stijlen zijn op de markt, maar wat maakt een smartwatch nou zo bijzonder?

Functies Smartwatch

De functies van een smartwatch zijn nog beperkt, toch zijn er al een aantal leuke functies.

  • Meldingen ontvangen van uw telefoon Meldingen van uw telefoon worden doorgestuurd naar uw smart watch, hierdoor kunt u mails lezen, social media meldingen bekijken en telefoon gesprekken opnemen
  • Foto’s maken met uw smart watch Bij een aantal smart watches zit er een camera op, deze camera kunt u ook verbinden met uw

telefoon, het is ook mogelijk zonder telefoon een foto te maken met uw horloge.

  • Apps toevoegen Apps toevoegen op uw smart watch, zoals een gitaar stemmer. U kunt aparte apps toevoegen en die bedienen via uw smart watch.

Smartwatch en Internet of Things

De smart watch is een onderdeel van internet of things, Internet of things betekend dat apparaten verbonden zijn met het internet en kunnen communiceren met andere apparaten. De smart watch communiceert met uw telefoon, zo kan de smart watch meldingen ontvangen van uw telefoon en kan je via je smart watch bellen. Deze functies zorgen er voor dat u makkelijker te werk kan gaan en niet steeds op uw telefoon hoeft te kijken. Apparaten die onder internet of things vallen zorgen er voor dat het gebruiksgemak steeds hoger wordt. De smart watch groeit op dit moment erg hard.