Smart TV

De smart tv is één van de eerste producten die op de markt kwam en groot werd onder Internet of Things. De smart tv is een slimme tv die veel extra functies heeft en is verbonden met het internet. Smart tv’s zijn verbonden met het internet, hierdoor krijgt u toegang tot content die alleen via het internet is te bereiken. Bij een smart tv gaat het erom dat het verbinding kan maken met het internet en daardoor toegang geeft tot online content.

Connectiviteit

Smart tv’s zijn dus verbonden met het internet via WIFI, dit geeft ook de mogelijkheid om te casten vanaf een ander device naar uw smart tv.

Wat is ‘casten’? Casten betekend  van het ene device naar het andere device draadloos streamen (afspelen)

De tv is verbonden met uw WIFI netwerk hierdoor kunt met andere apparaten (devices) die ook verbonden zijn met het zelfde WIFI netwerk makkelijk naar de tv casten, hierdoor kunt u uw content vanaf bijvoorbeeld uw telefoon gemakkelijk op een groter scherm kijken (uw tv bijvoorbeeld).

Ook is het mogelijk om vanaf uw tv naar uw telefoon op tablet casten, als u naar de wc gaat kunt u gemakkelijk tv blijven kijken op uw tablet of mobiel.

Applicaties

Op de Smart TV kunt u verschillende applicaties installeren, afhankelijk van uw soort tv kunt u enorm veel applicaties toevoegen en uitvoeren. Er zijn enorm veel applicaties die u kunt installeren op de Smart TV, denk aan: Sport en film applicaties. U kunt zo gemakkelijk films kijken zonder te casten vanaf u telefoon of tablet, dat scheelt weer stroom voor uw telefoon of Tablet. De applicaties werken via het internet, ook alle applicaties worden gedownload en gestreamd via het internet.

Smart TV en Internet of Things

De TV is verbonden met het internet en communiceert met andere appraten (casten) hierdoor is de TV een onderdeel van Internet of Things. Internet of Things betekend het communiceren tussen verschillende appraten via een Internet netwerk (WIFI). Door de internet verbinding is het mogelijk te communiceren tussen verschillende soorten apparaten en zo beeld af te spelen. Al deze apparaten zijn met elkaar verbonden en zorgen voor een connectie.