Slimme BBQ

Barbecueën wordt steeds populairder en wordt vaak als een ware kunst gezien. Het is namelijk zeer lastig om precies in te schatten wanneer het vlees precies de juiste gaarheid heeft bereikt.  Als grill expert moet je de tijd in de gaten houden alsmede de temperatuur. Hierdoor is dit niet aan iedereen besteed. Wel kun je met een slimme BBQ snel en gemakkelijk altijd het perfecte vlees serveren.

Met een slimme BBQ altijd de juiste gaarheid.

Met de slimme BBQ  hoef je nooit meer te raden wanneer het vlees de juiste gaarheid bereikt heeft. Meten is immers weten. Je kijkt snel op je smartphone wat de status is van het eten. Vervolgens kun je bepalen of je het eten uit de slimme BBQ wilt halen of nog even wilt laten zitten. Wanneer het vlees de door jou gekozen gaarheid bereikt heeft dan zal het alarm van je smartphone afgaan.

Hoe werkt de slimme BBQ precies?

In de slimme BBQ zit een thermometer. Deze thermometer is via wifi verbonden met een App. Op deze manier kun je de temperatuur checken op je smartphone en/of tablet. De BBQ geeft door middel van een sensor een aanbevolen grilltijd weer op de App. Deze sensor meet namelijk het gewicht van de producten die u wilt bereiden. U kunt natuurlijk zelf altijd de temperatuur en grilltijd verlengen of verkorten op basis van uw eigen voorkeur. Ook ziet u op de App de actuele temperatuur en ideale temperatuur, zo kunt u bijhouden wanneer de BBQ is opgewarmd. Via notificaties wordt u op de hoogte gehouden van het grillproces in de slimme BBQ.

De slimme BBQ en internet of things.

De slimme BBQ valt onder internet of things. Onder internet of things vallen alle slimme apparaten die verbonden zijn via internet met elkaar communiceren. Hierdoor is het mogelijk voor de Slimme BBQ om ook met andere apparaten dan uw smartphone te communiceren. Zo kan de BBQ aangeven wanneer het vlees klaar is via andere apparaten. Voorbeelden hiervan zijn slimme lampen laten flikkeren of uw favoriete nummer afspelen via Spotify. Op deze manier bent u niet altijd afhankelijk van uw smartphone.