Domotica systemen

Domotica systemen zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker worden voor onze samenleving. In 2017 zullen domotica systemen een grote stap vooruit maken en zich door ontwikkelen. Domotica betekent letterlijk ‘’automatiseren’’. Het automatiseren van een bepaalde omgeving of gebied zal steeds makkelijker gaan en domotica systemen zullen daarin een steeds grotere rol gaan spelen. Op dit moment zijn er veel huizen die geautomatiseerd worden en ook bedrijven gaan steeds vaker over tot een domotica systeem. Maar waarom zou je op dit moment je huis of bedrijf gaan automatiseren.

Domotica systemen zorgen voor versnelling

Domotica systemen zorgen op dit moment nog vooral voor gemak en daardoor automatisch voor snelheid van werkzaamheden zoals bijvoorbeeld huishouden. Maar ook bedrijven kunnen hun werkzaamheden versnellen en vereenvoudigen. Zo kunt u de koffie laten zetten terwijl u binnenloopt en kunt u gelijk door naar uw werkplek met de koffie in de hand. Bedrijven gaan nog een stapje verder en zullen in de toekomst volledig geautomatiseerd worden. Dit zal niet alleen in huishoudelijke apparaten gebeuren maar ook in grotere bedrijven met bijvoorbeeld magazijnen. Volledig geautomatiseerde systemen zullen worden ingezet om te communiceren met de computer en elke product zal geregistreerd zijn. Dit zorgt ervoor dat er vanzelf bijbesteld kan worden en dat pakketjes worden ingepakt door machines.

Communicatie tussen slimme apparaten

In huis kunnen domotica systemen geplaatst worden en verschillende slimme apparaten kunnen daarop aangesloten worden. Door alle slimme apparaten aan te sluiten op een domoticasysteem wordt alles geautomatiseerd. Zo kunnen slimme met elkaar communiceren, bijvoorbeeld slimme lampen met slimme beveiligingscamera. Dit zorgt er voor dat de lampen gedimd worden als er niemand in de kamer is. Dit wordt door de camera geregistreerd en doorgegeven via het domoticasysteem aan de slimme lampen die vervolgens zullen dimmen. Hierdoor wordt er energie bespaard en op lange termijn ook kosten. Hoe meer slimme apparaten er worden gebruikt hoe meer energie en kosten er bespaard kunnen worden.