WonenWonen
Home Shop Slim beveiligen Smart alarm

Smart alarm

WOONVEILIG ALARM-03 + PHILIPS HUE STARTER PACK

SOMFY PROTECT HOME ALARM

ISMARTALARM KEEP

Het smart alarm als beveiliging

Het smart alarm is een alarm die veel meer kan dan alleen maar beveiligen, de smart alarm is een alarm die meldingen doorstuurt naar uw telefoon of smartwatch. Smart alarm is in tegenstelling tot andere alarmen verbonden met het internet. Doordat de smart alarm kan communiceren via het internet en is verbonden met andere apparaten valt het smart alarm onder internet of things.

Smart alarm kunt u overal en altijd bedienen, als u van huis weg gaat een rondje lopen kunt u het alarm aanzetten via uw telefoon als u die vergeten bent. Wanneer er wat aan de hand is krijgt u een melding op uw telefoon en zo weet u wat er gebeurd bij uw huis. Ook is het mogelijk om uw alarmsysteem te koppelen aan een meldkamer als u bijvoorbeeld op vakantie gaat. De koppeling van het alarm met andere apparaten en personen brengt het alarmsysteem onder de categorie ‘Internet of Things’. Internet of Things betekend slimme apparaten die verbonden zijn met het internet en zo kunnen communiceren met andere apparaten en personen.

Smart alarm Functies

Het nieuwe alarmsysteem heeft een aantal functies waardoor het alarmsysteem slim wordt.

  • Meldingen versturen naar uw telefoonSmart alarm stuurt meldingen naar uw telefoon als er wat aan de hand is of als alles in orde is.
  • Van afstand besturenHet alarmsysteem is te besturen via uw telefoon op afstand, deze afstand is onbeperkt. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens het wandelen ver van huis extra checken of het alarm er op zet of als u langer dan gepland weg bent alsnog het alarm aanzetten.
  • Het alarmsysteem verbinden met een meldkamerDe verbinding tussen de meldkamer en het alarm is erg handig voor als uw op vakantie gaat, dan kunt u voor twee weken de meldkamer inzetten zodat er iemand naar toe kan als het alarm afgaat.

Door het alarm systeem juist in te stellen krijgt u optimale beveiliging en zult u meldingen krijgen wanneer nodig is, dit slimme apparaat zorgt er voor dat u ongerust van huis weg kan. Internet of Things is op dit moment nog erg klein maar wordt bijvoorbeeld door dit nieuwe alarm systeem steeds groter en uitgebreider.