WonenWonen
Home Slimme apparaten

Slimme apparaten

Slimme apparaten zijn de toekomst. Voornamelijk is huis bespaard het je energie, tijd en geeft het extra comfort. Bij Alles Verbonden selecteren wij maandelijks de beste producten. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Lees dan ook onze internet of things blog!

Google Nest Learning Thermostat V3 Premium

  Deze slimme thermostaat bedien je gemakkelijk op afstand met je smartphone of tablet. De Google Nest is geschikt voor alle cv-ketels en is gemakkelijk te installeren. Deze V3 versie is extra speciaal, hij leert namelijk van jouw leefgewoontes en bespaart daardoor energie door de temperatuur te verlagen als je weg bent bijvoorbeeld.

iRobot Roomba 960

De iRobot Roomba 960 is een van de meest uitgebreide robotstofzuigers van iRobot. Dit zit vooral in de geavanceerde sensoren.

iRobot Roomba 960

Philips Hue lampen

Start eenvoudig met smart verlichting met deze Philips Hue White & Colour E27 smart lamp startpakket.

Philips Hue

Google Nest Hello Videodeurbel

De Google Nest Hello Videodeurbel laat je altijd en overal precies weten wie er bij jou voor de deur staat. Gemakkelijk te plaatsen en altijd verbonden!

Slimme apparaten

Internet of Things bestaat op dit moment uit allemaal slimme apparaten. In de toekomst zullen niet alleen apparaten maar ook objecten onder de categorie ‘Internet of Things’ vallen. Slimme apparaten zijn erg gebruiksvriendelijk en maken het leven voor ons een stuk makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan de slimme koffiemachine, die koffie zet via een app, een slimme wasmachine die zijn programma draait wanneer de energiekosten het goedkoopst is. Dit soort apparaten communiceren via het internet met de buitenwereld en met andere apparaten in huis, doordat alle apparaten in verbinding zijn met elkaar gaat uw slimmer wonen.

Slimme apparaten communiceren met uw en uw smartphone, maar ook met andere apparaten. Alle apparaten worden met elkaar verbonden via een netwerk, op dit moment is dat nog het WIFI netwerk, in de toekomst zal dit het Lora netwerk worden, het Lora netwerk is een netwerk speciaal voor slimme apparaten en andere objecten.

Slimme apparaten in de toekomst

Slimme apparaten worden steeds belangrijker in ons levensritme, denk bijvoorbeeld aan:

  • Huishouden
    Het huishouden met slimme apparaten gaat een stuk makkelijker en duurzamer, wasmachines, drogers, ovens, koelkasten enz. worden steeds slimmer en communiceren met elkaar wanneer ze beginnen met het gene wat ze moeten doen. Dit is allemaal op uw agenda afgesteld en op de duurzaamheid en de laagste kosten.
  • Beveiliging
    De beveiliging in uw huis zal een belangrijk punt worden in de toekomst, iedereen wilt diefstal voorkomen, vooral met de apparaten die u in huis haalt. Met slimme sloten en sensoren zal u alles via u smartphone kunnen bedienen en meekijken op camera’s.

Slimme apparaten en Internet of Things

De nieuwe soort apparaten worden overal toegepast, in huis, op straat en de slimme stad. Ook op vliegvelden en winkels zullen veel meer van de nieuwe apparaten komen. Al deze slimme apparaten zullen ons in verbinding brengen. Bij de nieuwe apparaten gaat het voornamelijk over de communicatie en het leerproces. Naarmate er een regelmaat in het systeem komt door de mens zal het slimme apparaat zich daar aan aanpassen. De apparaten blijven leren van elk persoon apart, zo kan bijvoorbeeld een slimme koelkast precies weten welk eten een bepaald persoon lekker vind en daarvan een gerecht maken die lekker is en gezond.

De verschillende slimme apparaten zorgen allemaal met een verbinding met elkaar. Hierdoor wordt u huis volledig met elkaar verbonden. Wanneer uw huis op alle mogelijkheden is verbonden heeft u meer veiligheid en meer mogelijkheden. Zo kunnen apparaten meerdere dingen aan elkaar doorgeven en uw huis beveiligen.