WonenWonen
Home Shop Slim Binnen Slimme thermostaat

Slimme thermostaat

NEST LEARNING THERMOSTAT (3E GENERATIE)

TADO SLIMME THERMOSTAAT V2

NETATMO THERMOSTAAT

Internet of Things Slimme Thermostaat

Internet of Things brengt veel verschillende soorten producten met zich mee. Eén van die producten zijn de slimme thermostaten. De slimme thermostaat is in staat om zich aan te passen op het leefpatroon van de mens, hierdoor kan er veel geld bespaard worden en is het gebruiksvriendelijk voor de mens. De slimme thermostaat is gericht op het bezuinigen van energie en het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor de mens.

Huisautomatisering

De Slimme thermostaat valt onder de huishoudens producten bij internet of things. Door alle technologieën van internet of things kan er steeds meer op afstand en automatische geregeld worden. De slimme thermostaat is één van die geautomatiseerde producten en heeft verschillende functies. Zo kunt u uw energie regelen met uw smartphone, denk aan de verwarming nog lager zetten als u op uw werk bent of alvast aan doen zodat het warm is als u thuiskomt. De slimme thermostaat is niet alleen bedienbaar via uw smartphone, ook kan de slimme thermostaat zichzelf bedienen op uw voorkeur. Zo kan de slimme thermostaat zich aanpassen met behulp van lichtsensoren of bewegingssensoren.

Hieronder ziet u een voorbeeld van één van de slimme thermostaten, door middel van uw smartphone kunt u zien en bepalen hoeveel graden het is in uw huis, dit is te regelen in uw eigen huis maar ook buitens huis.

Energie besparen

De slimme thermostaat heeft als doel om energie te besparen, en kan worden geautomatiseerd worden door uw gebruik te meten. Zo kan de slimme thermostaat elke ochtend om 08:30 vanzelf uitgaan wanneer u naar uw werk gaat. De automatisering is erg handig als u een vast tijdritme heeft. Het kan ook zijn dat u verschillende tijden weggaat van huis, dan kan de slimme thermostaat een melding naar uw smartphone sturen als u ver van huis bent.

Inzicht

Met de slimme thermostaten kunt u gemakkelijk uw energieverbruik inzien, de rekening inzien en een grafiek zien wat de maandelijkse kosten zijn en wat u maandelijks verbruikt. Door alles te kunnen inzien zult u nog meer kunnen besparen  en er voor zorgen dat volledig op de hoogte bent van uw energie verbruik.