Zelfrijdende auto

Verschillende bedrijven zijn al bezig met het realiseren van de zelfrijdende auto. Sterker nog, de zelfrijdende auto bestaat al en rijdt al over bepaalde wegen. De zelfrijdende auto heeft alles te maken met internet of things, de auto rijdt van a naar b zonder dat de inzittende iets hoeft te doen. Dit betekend dat er nu alleen een meerijdende in de auto zit, de bestuurder is de auto zelf. De auto rijdt op zichzelf en heeft geen hulp nodig van een tussen persoon. Doordat u niet meer hoeft te sturen, gas geven en te remmen kunt zich met andere dingen bezig houden terwijl u van a naar b wordt gebracht.

De zelfrijdende auto maakt gebruik van een zelfbesturingssysteem, dit wordt ondersteund door sensoren. Elke seconde draait de sensor boven op de auto vijf keer om zijn as, hierdoor kan de zelf rijdende auto alles scannen en daardoor zich aanpassen op de omgeving. Door deze sensor kan de auto bepalen waar die is en waar andere objecten zich bevinden.

Zelfrijdende auto en Internet of Things

De zelfrijdende auto is onderdeel van Internet of Things, het valt onder de slimme apparaten en producten. De auto is op het gebied van Internet of Things erg slim en wordt steeds slimmer, de zelfrijdende auto is continu verbonden met het internet en verbonden met andere apparaten buiten af. Door deze verbindingen is de auto in staat van A naar B te gaan zonder enige hulp van de mens. Denk hier bijvoorbeeld aan de connectie tussen agenda en auto, stoplichten en auto en vele andere apparaten.

Voorbeeld zelfrijdende auto

U wordt in de morgen wakker om 08:00, in uw agenda staat een afspraak gepland om 10:00, op een bepaald adres. Het is uur rijden, om 08:50 start de auto zichzelf op en zorgt dat het warm wordt in de auto, om 08:55 stapt u in en rijdt de auto naar de plaats die in uw agenda stond. Tijdens het rijden doet de sensor zijn werk zodat u en de auto veilig aankomen op de juiste bestemming. De auto is continu verbonden met het internet en dus met uw agenda, hierdoor hoeft u niet meer uit te zoeken waar het is of de tomtom in te stellen, de auto weet dit van zich zelf.

De zelfrijdende auto maakt grote ontwikkelingen door

De zelfrijdende auto maakt grote stappen in de internet of things wereld. Veel verschillende bedrijven testen de auto’s op openbare wegen en passen de auto’s weer aan. De auto’s kunnen tegenwoordig als zelf objecten waarnemen. Recent heeft een auto nog ingegrepen toen er een ongeluk ontstond voor de auto. De zelfrijdende auto had dit van te voren al waargenomen en kon daardoor ingrijpen. Deze ontwikkelingen blijven steeds doorgaan en daardoor is het sneller mogelijk om dit naar de markt te brengen.