We hebben het hier op Alles Verbonden veel over slimme consumenten producten. Deze producten zorgen voor meer leefcomfort, energiebesparing en kosten besparing. Maar internet of things kan nog veel meer! Zo is internet of things een kans voor uw business. Veel mensen en bedrijven zien internet of things als bedreiging voor hun bedrijf, terwijl we dit juist als een kans moeten zien in onze samenleving. In dit artikel leg ik u precies uit wat internet of things is, wat het doet en wat voor effect het heeft op onze toekomst in ons bedrijfsleven.

Dit is internet of things

Wij als mensen zijn online, maar ook apparaten zijn online. En die apparaten worden er alleen maar meer! Elk apparaat zal in de toekomst verbonden zijn met het internet, hierdoor kan alles met elkaar communiceren en van elkaar leren. Apparaten worden er op gemaakt om het gedrag van een persoon of ander apparaten te leren kennen en zich daardoor zo goed mogelijk aan te passen.

Zo kunt u ook slimme apparaten laten integreren in uw bedrijf, of zelfs u strategie laten leiden door internet of things. We zien dit tegenwoordig al bij veel logistieke bedrijven, in bijvoorbeeld magazijnen. Pakketjes worden automatische door het hele proces geleidt, van orders picken tot verzenden.

Dit doet internet of things

Internet of things zorgt ervoor dat apparaten met elkaar in verbinding staan. Hierdoor kan bijvoorbeeld een heel huis verbonden zijn. Van slim alarmsystemen tot slimme lampen enz. In bedrijven is internet of things een waardevolle toevoeging. Door slimme apparaten te integreren in uw bedrijf worden er slimme oplossingen gegeven op basis van uw bedrijfservaringen, theorie en ervaringen van andere bedrijven met hetzelfde probleem.

Dit is het effect van internet of things

Het effect van Internet of things kan enorm zijn. Het is de kunst om internet of things op dit moment op de juiste manier in te zetten.

Laten we bij het begin beginnen. Internet of things kan al makkelijk invloed hebben op uw energiebesparing en kostenbesparing in uw bedrijf. Het gebruik van een slimme thermostaat kan ook al veel besparen! Dit zijn een aantal toepassingen die u als consument ook kan toepassen. Als bedrijf zijn er nog veel meer mogelijkheden naast gemak.

Machine learning is een goed voorbeeld dat er voor zorgt dat machines leren van hun fouten en een oplossing bedenken. Dit doet de machine in samenwerking met andere ervaring. Alle data die de machine heeft en ontwikkeld neemt hij mee in het proces. Zo kan u als bedrijf een groot deel van uw logistiek bijvoorbeeld laten doen door machines die steeds sneller en op uw manier kan gaan werken.