Zijn we veiliger in de toekomst met Internet of Things? Dat is een vraag die meerdere mensen zich bezig houdt op het gebied van IOT. Hoe veilig zijn al die slimme apparaten die we gaan gebruiken? En schendt het niet enorm onze privacy? Een logische gedachte als je hoort dat sommige clouds makkelijk gehackt kunnen worden. Maar IOT is op dit moment in zijn begin fase en nog lang niet iedereen gebruikt het en voor iedereen is het nog in de BETA. Dit geeft aanbieders van deze producten de kans om het te laten testen en de beveiliging steeds beter te maken totdat Internet of Things een serieuze zaak wordt onder de consumenten.

Privacy van Internet of Things

De privacy van Internet of Things is enorm belangrijk onder de consumenten en dat is te merken. Veel aankopen van slimme apparaten worden niet gedaan omdat mensen bang zijn dan er makkelijk ingebroken kan worden in Internet of Things apparaten. Op dit moment anno 2016 is dat ook waar, apparaten zijn nog erg kwetsbaar en daardoor kan de privacy erg makkelijk geschonden worden.

Maken we ons zelf te bang?

Soms denken we veel te veel na over het onderwerp privacy, en denken we soms dat we niks meer op een computer kunnen zetten die is verbonden met het internet. Maar tegenwoordig ontkom je er niet meer aan, elke laptop en computer is verbonden met het internet. We moeten er allemaal nog aan ‘’wennen’’ en dat is logisch. Internet of Things biedt ongelofelijk mooie mogelijkheden en daar moeten we van profiteren. De mogelijkheden die het leven een stuk leuker en makkelijker maken zijn intens groot en zal zich nog verder uitbreiden, op gebied van zorg, veiligheid enz. Internet of Things zal alleen maar meer in ons leven toenemen! Dit zorgt voor meer en meer mogelijkheden.