Internet of things speelt een grote rol als het gaat om beveiliging. Tegenwoordig kan elke consument gemakkelijk zijn huis beveiligen, maar internet of things gaat nog een stap verder. Met een iot beveiligingssysteem zorg je ervoor dat niet alleen je huis beveiligd is maar dat je onmiddellijk kan ingrijpen, ook op grote afstand. Internet of things zorgt voor communicatie tussen verschillende devices. Doordat verschillende devices met elkaar communiceren kan het beveiligingssysteem er voor zorgen dat je van afstand een melding krijgt wanneer er iets gebeurd of wanneer er een alarm afgaat. Denk bijvoorbeeld aan de smart lock Nuki combo 2.0

Internet of things communiceert

Internet of communiceert met verschillende apparaten tegelijkertijd, hierdoor kan het informatie verzenden. Informatie is nodig om bijvoorbeeld een melding te sturen naar jouw telefoon. De melding wordt in verstuurd via een bepaald netwerk, op dit moment is dat nog vaak een wifi of 4G netwerk. In 2017 komen er meerdere netwerken speciaal voor iot. Deze netwerken kunnen kleine hoeveelheden opnemen van veel apparaten. Iot apparaten zenden vaak maar weinig data uit, hierdoor kunnen netwerken informatie ontzettend snel doorgeven aan verschillende netwerken. Doordat netwerken informatie snel kan verwerken zit er bijna tot geen vertraging in, hierdoor zal de boodschap sneller in behandeling kunnen worden genomen en worden uitgevoerd.

Beveiliging van je bezittingen

Je huis is 1 van de grootste bezittingen, daarnaast is je auto ook erg waardevol. Het beveiligen van je auto is dan ook erg belangrijk. Door een embedded systeem in je auto te plaatsen kan je je auto altijd volgen en terug vinden. Via je smartphone werk internet of things samen met je auto om deze te traceren en kan je zelfs vanaf je smartphone opdrachten verzenden naar je auto toe. Door de communicatie tussen je auto en je telefoon te verbeteren komen er internet of things netwerk zoals het lora netwerk.