Uw huis automatiseren kan op veel verschillende manieren. In dit artikel gaan we u uitleggen hoe u uw huis kunt automatiseren en welke stappen essentieel zijn voor, tijdens en na de huis automatisering. We gaan verschillende onderwerpen bespreken op gebied van Internet of Things en we geven u een aantal tips zodat u uw huis kan automatiseren, daarnaast bespreken we een aantal slimme apparaten die u kunnen helpen bij de automatisering.

Wat voor systeem gaat uw huis automatiseren?

Een huis automatiseren wordt steeds makkelijker en daarom ook een stuk leuker. Met behulp van slimme apparaten kunt u uw huis gemakkelijk laten automatiseren en dingen voor u laten doen. Uw huis automatiseren kan door middel van een domotica systeem. Een domotica systeem is de basis voor uw geautomatiseerde huis. Om te beginnen met de automatisering is het verstandig om te kijken of u een draadloos of bedraad systeem wilt. Op dit moment reageert het bedraade systeem sneller dan een draadloos systeem maar dat zal in de toekomst door iot netwerken veranderen. Hieronder een aantal punten waarop u moet letten bij het kiezen van een soort systeem.

  • Bij zowel een draadloos als bedraad systeem moet rekening houden met de afstand/signaal. Hoe lang is uw kabel of tot hoe ver komt het signaal?
  • Hoeveel apparaten wilt u aansluiten? Een draadloos systeem kan vaak meer apparaten koppelen dan een bedraad systeem.
  • Een draadloos systeem kan later ver uitgebreid worden, in tegenstelling to een bedraad systeem waarbij dat vaak niet kan.

Als u een bepaald systeem gekozen heeft is het belangrijk hoeveel geld u er in wilt stoppen. Op dit moment komen er steeds meer slimme apparaten die u kunt aansluiten op uw domotica systeem. Dit betekend dus dat als u veel apparaten wilt aansluiten het belangrijk is dat u een uitgebreid huisautomatiseringssysteem heeft. Daarnaast kunt u met een draadloos systeem ook klein beginnen en later uitbreiden.

Slimme apparaten die u kunt aansluiten

Om uw huis te automatiseren heeft u ook slimme apparaten nodig. Slimme apparaten zijn apparaten die verbonden zijn met het internet en kunnen communiceren met uw smartphone. Deze slimme apparaten kunt u aansluiten op een domotica systeem om vervolgens alles met elkaar te automatiseren. Een huis automatiseren is erg gemakkelijk als u de juiste producten heeft. De slimme apparaten kunt u aansluiten en vervolgens laten synchroniseren. Een voorbeeld: u koop een draadloos huisautomatisering systeem, op dit systeem sluit u verschillende apparaten aan. Deze apparaten kunnen zowel met u smartphone als met de andere apparaten communiceren. Heeft u een slim koffiezetapparaat thuis staan? Dan kan deze vlak voor dat u thuis komt alvast koffie zetten aangezien er in uw agenda stond dat u om 16:00 thuis zou komen, daarmee weet het hek ook dat het om 4 uur open moet gaan. En als u in de file staat dan wordt dit door uw locatie doorgegeven en wachten de apparaten op u.