Domotica verwarming, een geautomatiseerde verwarming. Geen zorgen meer of de verwarming al is uitgezet of dat de verwarming wel aanstaat in de ochtend. Thuis komen terwijl de kachel zich al heeft opgewarmd en weg gaan zonder om te kijken naar de verwarming. Het klinkt goed zo’n domotica verwarming, en dat is het ook. Daarnaast is een domotica verwarming ook ontzettend energie en kosten besparend. In dit blog hebben we een aantal leuke feiten en voordelen op een rijtje gezet.

Verwarming bedienen met smartphone
Uw verwarming bedienen met een smartphone is ontzettend handig. U kunt vanaf een afstand uw verwarming aan en uit zetten of hoger en lager. Daarnaast kunt u via de smartphone ook verschillende functies gebruiken, zoals een programma instellen of een timer gebruiken.

Verwarming aansluiten op agenda
In de toekomst gaat domotica nog een stapje verder. Zo zijn er nu al BETA versies die zich kunnen aanpassen op uw agenda. Zo kunt u afspraken inplannen in uw agenda, zodra er een afspraak buiten huis is geregistreerd zal de verwarming zich daar op aanpassen.

domotica verwarming

Energie en kosten besparing

De kosten en energie besparing is erg belangrijk binnen domotica. Een verwarming is hier een goed voorbeeld van. Veel verwarmingen blijven te lang en onnodig aanstaan en verbruiken daardoor veel energie/gas en kost het dus veel geld. Een domotica verwarming kan gemakkelijk energie besparen omdat er handmatig een programma ingesteld kan worden zodat de verwarming niet per ongelijk nog aan staat. De verwarming kan dan makkelijk aan of uit gezet worden om vervolgens energie en geld te besparen.

Domotica verwarming zorgt voor veiligheid

Een domotica verwarming zorgt na energie/gas en geld besparing ook voor veiligheid. Het kan namelijk aangeven hoe warm de verwarming zelf is en of er voorwerpen op de verwarming liggen, doordat dit gemeten kan worden kan de verwarming zich zelf bijstellen zodat de kans op brand nihil wordt.