Een domoticasysteem installeren is tegenwoordig erg eenvoudig en makkelijk zelf te doen. In het ‘verleden’ werd dit nog gedaan door experts maar door de toegankelijkheid van de domoticasystemen is het een stuk makkelijker geworden om dit zelf te installeren. In dit artikel geven wij u 3 tips waarop u moet letten bij het installeren van een domoticasysteem.

Tip 1: Uw domoticasysteem een plek geven

Het is erg belangrijk om vooraf na te denken waar u uw domoticasysteem gaat neerzetten. Domoticasystemen zijn er in verschillenden soorten en maten. Zo zijn er bedraadde en draadloze systemen. Kies een centrale plek in uw huis uit zodat het signaal en bereikbaarheid het beste is. Daarnaast is het belangrijk dat u het systeem niet op een vensterbank zet, de vensterbank is que temperatuur erg verschillende omdat het bij een raam zit en vaak een kachel onder zit.

Tip 2: slimme apparaten juist instellen

Het is erg belangrijk dat u uw slimme apparaten juist instelt en juist ingeregeld hebt. Begin bij uw ‘’hoofdapparaat’’ het apparaat dat u het meeste gebruikt en het meeste gaat gebruiken. Zorg dat dit als eerste apparaat wordt gezien door het domoticasysteem. Zodra u het eerste apparaat heeft ingesteld kunt u de andere apparaten ook instellen. Doordat u nu een hoofdapparaat heeft ingesteld snapt het domotica systeem dat dit uw belangrijkste apparaat is, dit is vervolgens goed voor de communicatie tussen de slimme apparaten.

Tip 3: bijhouden van het domoticasysteem

Het bijhouden en verversen van uw domoticasysteem is uiterst belangrijk. Domoticasystemen zijn nog vrij nieuw en daardoor kan het zijn dat er vertraging opkomen tijdens het gebruik er van. Het is goed om af en toe het systeem te verversen door een reset uit te voeren. Het instellen van de apparaten is daarna wel weer vereist maar dit kunt u gemakkelijk doen door opnieuw zoals u in het begin gedaan heeft.