Slimmer wonen

Slimmer wonen met Internet of Things

Internet of Things zorgt ervoor dat u slimmer kan gaan wonen. Internet of Things betekend dat allemaal apparaten via het internet met elkaar verbonden zijn, op dit moment is dat via het WIFI in de toekomst zal dit ook voornamelijk via het Lora Netwerk gaan. Slimmer wonen is een erg breed begrip, het betekend in het kort: in huis slimme apparaten gebruiken. Door middel van Internet of Things zullen er veel apparaten met elkaar verbonden zijn en met elkaar communiceren.

De communicatie tussen apparaten in het huis is erg belangrijk, hierdoor kunnen de apparaten zich op elkaar afstemmen en zorgen dat alles goed verloopt. Denk bijvoorbeeld aan de Slimme Wasmachine die zijn programma afdraait wanneer u van huis bent en wanneer de energiekosten het laagst zijn, het is dus niet alleen slimmer wonen maar ook goedkoper wonen. Al deze apparaten kunnen worden afgesteld op uw agenda. Hoe meer slimme apparaten in huis hoe slimmer u woont.

Slimmer wonen in huis

In huis zijn er talloze apparaten die iedereen gebruikt, in  de toekomst zullen dit allemaal apparaten zijn die met elkaar verbonden zijn. In het huis zijn verschillende groepen apparaten.

  • Huishoudelijke apparatenWasmachine, stofzuiger, droger.
  • BeveiligingSloten, alarmsysteem
  • SchermenTv, Tablet, Horloge, Telefoon.

Al deze apparaten staan in verbinding met elkaar, hierdoor kunt u gemakkelijk bekijken of uw droger al klaar is, of de sloten nog allemaal dicht zitten, dit ziet u door middel van een device (tv, tablet, mobiel, smartwatch). Slimmer wonen wordt dus door middel van verschillende apparaten tot stand gebracht.

Slimmer wonen en Internet of Things

Internet of Things is een belangrijk onderdeel bij slimmer wonen, door gebruik te maken van apparaten die vallen onder Internet of Things zorgt u er automatisch voor dat u slimmer woont. Alle apparaten zullen verbinden met elkaar en met u. U kunt alle gegevens en statussen van de apparaten bijhouden via een smartphone of ander device. Alle gegevens die bekend zijn zullen worden door gegeven en automatisch bijgewerkt.

Meta: Internet of Things zorgt ervoor dat u slimmer kan gaan wonen. Internet of Things betekend dat allemaal apparaten via het internet met elkaar verbonden zijn.