Slimme weegschaal

De slimme weegschaal is een vrij nieuw product in de Internet of Things markt. De slimme weegschaal kan je verbinden met je smartphone om zo informatie bij te houden over onder andere je gewicht, hartslag, lichaamsvet en krijg je makkelijk inzicht op je gewicht van afgelopen dag, week, maand en jaar. Doordat je meer inzicht krijg in deze gegevens zorg je ervoor dat je bewuster wordt van wat je doet en wat je eet. Om gezond te leven is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat je eet en hoeveel je beweegt maar inzicht krijgen in hoe je er voor staat is nog belangrijker. Het gaat er dan niet om dat je elk uur op de weegschaal gaat staan en elk uur kijkt hoeveel je weegt, hoe hoog je vetpercentage is maar het is goed om elke dag of om de dag eventjes te kijken hoe je er voor staat.

Slimme weegschaal en sporters

Voor (professionele) sporters is de slimme weegschaal erg handig voor een optimaal gezond lichaam. De sporters kunnen de weegschaal gebruiken om precies op het goede gewicht te komen en het spier en vetpercentage te optimaliseren. Per sport verschillen deze percentages, de weegschaal zorgt ervoor dat je de juiste sport in kan stellen en hierdoor optimaal kan bijhouden hoe de sporter ervoor staat en wat diegene nog moet doen.

Internet of Things

De slimme weegschaal is in de Internet of Things markt net nieuw en er zijn al verschillende aanbieders. Het product is makkelijk te besturen via uw smartphone, op dit moment is het nog via het WIFI netwerk maar dit zal in de toekomst overgaan naar een internet of things netwerk zoals het Lora netwerk. Dit is een netwerk speciaal voor IOT apparaten. Slimme apparaten zenden weinig data uit maar met steeds meer apparaten wordt het in totaal steeds meer, het lora netwerk is hier speciaal voor gemaakt.