allesverbonden

Gratis verzending

✔ Gratis retour

Vandaag besteld, de volgende dag verzonden!

De Danalock V3 met een kortingsbon van €15,-

Uitgelicht

Als beste getest door ons Alles Verbonden team

Beste keuze
slimme philips hue lamp

Philips Hue White Ambiance GU10 Duopack

€ 57,99
Beste keuze
slimme philips hue lampen

Philips Hue Being Plafondlamp Wit

€ 139,-
Beste keuze
Philips Hue Phoenix Plafondlamp

PHILIPS HUE PHOENIX PLAFONDLAMP

€ 307,-

Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op!

Slimme verlichting

Slimme verlichting is geen gewone verlichting , naast de normale functie (verlichten) kan slimme verlichting data uitwisselen met je telefoon via WIFI. Hierbij kunt u denken aan via een mobiele app uw verlichting aan en uit zetten of instellen wanneer een ligt aan moet.

Op dit moment doen we onze lampen nog voornamelijk met een knopje aan de muur aan, in de toekomst gaan we de lampen aan zetten met onze telefoon, tablet of smartwatch, hiervoor gebruikt u een app en de slimme verlichting. De verlichting is verbonden met uw smartphone, tablet of smartwatch, door de verbinding  tussen de apparaten valt slimme verlichting onder Internet of Things.

Slimme verlichting en Internet of Things

Wat heeft Slimme verlichting te maken met internet of things? Zoals hierboven is staat is slimme verlichting onderdeel van internet of things, dit komt omdat de verlichting verbonden is met een ander apparaat (telefoon, tablet, smartwatch). Internet of Things betekend internet der dingen, apparaten verbonden via het internet. De verlichting is slim genoeg om te communiceren met een ander apparaat, hierdoor zal de bediening van de lampen en ander verlichting erg makkelijk zijn.

Functies Slimme verlichting

Slimme verlichting kunt u op verschillende manieren gebruiken. Het aan en uit zetten is een simpel voorbeeld, het instellen van een bepaalde tijd wanneer de verlichting aan moet is al een stukje slimmer. Nog slimmer is het reageren op signalen.

Voorbeeld

U bent van huis en u heeft een Smart alarm in huis staan. Dit alarm geeft een signaal aan wanneer er bijvoorbeeld een inbreker binnen is, u kunt op dat moment de uw lichten aanzetten of laten instellen wanneer het alarm af gaat dat de lichten automatisch ook aan gaan.

Voorbeeld

U bent in de woonkamer, de verlichting en het andere apparaat(smartphone enz.) zijn verbonden met elkaar. De apparaten weten waar u zich bevind door middel van wifi of gps, als u naar boven gaat zullen de lampen dimmen in de kamer beneden en de lampen gaan aan in de slaapkamer, hierdoor hoeft u helemaal niet meer de lampen zelf te besturen.

Slimme verlichting en Milieu

Door alle verlichting en andere apparaten die altijd met elkaar verbonden zijn is het vanzelfsprekend dat het minder goed is voor het milieu, dit is niet helemaal waar. Zo kunt u lampen die vergeten uit te zetten als nog uitzetten ook als u niet thuis bent, u krijgt een melding als u ver van huis bent en een lamp staat nog aan. Hierdoor bespaard u een hoop energie. En heeft u geen last van onverwachte energiekosten.