WonenWonen
Home Shop Slim Binnen Slimme verlichting

Slimme verlichting

Philips Hue White Ambiance GU10 Duopack

Philips Hue Being Plafondlamp Wit

PHILIPS HUE WHITE AND COLOR E27 DUOPACK

Slimme lampen

Het bedienen van uw lichten met je smartphone is nog erg uniek, toch zijn er al een aantal fabrikanten die dit soort verlichting maken. In de toekomst zullen we veel gemakkelijker onze verlichting kunnen controleren en bedienen. Ook het volgen tussen de smartphone en de lampen zijn wordt steeds belangrijker, dit betekend dat het apparaat ons kan volgen en ons voor kan zijn met bijvoorbeeld het licht aan of uit doen. Hierdoor hoeft u niet meer zelf het licht aan en uit te doen en bespaart dit energie als u wat vergeet. U kunt met uw smartphone de lichten aan en uit zetten, dimmen en van kleur laten veranderen. De lampen staan in connectie met uw telefoon, dit gebeurt via het internet of things netwerk. Dit netwerk is een verbonden netwerk tussen apparaten en smartphones of tablets. Er zit ook nog verschil tussen de soorten slimme lampen, zo heb je ook slimme lampen met op de muziek knipperende muziek maar ook slimme lampen met ingebouwde speakers.

Slimme lampen in combinatie met speakers

De slimme lampen met speakers erin zijn erg gericht op het gedrag van de mens. In de lampen zit een speaker waaruit je muziek kan afspelen, ook zit er een microfoontje in en een internetverbinding. Door u smartphone aan te sluiten met de slimme lamp kunt u verschillende functies gebruiken. De lampen die u gebruikt kunt u gemakkelijk op verschillende kamers in uw huis zetten, door de slimme lampen te verbinden met uw smartphone kunt u gevolgd worden door de internetverbinding van internet of things.

Een voorbeeld: u bent in uw woonkamer en zet een muziekje op doormiddel van de slimme lampen met ingebouwde speaker. U loopt naar uw slaapkamer, de lampen en speakers in de woonkamer dimmen en de lampen en speakers in uw slaapkamer gaan aan doormiddel van de geofencing.

Geofenching zorgt ervoor dat u gevolgd wordt doormiddel van GPS. Naast het volgen van de verlichting kunt u ook denken aan het volgen van kinderen als u als ouder thuis zit en uw kind naar huis komt, ook boswachters kunnen doormiddel van een gps chip in een beschermd dier zien waar het dier heen gaat en waar die verblijft.