Home Shop Slim Binnen Slimme stekker

Slimme stekker

Fibaro Wall Plug Type F (Werkt met Toon)

Innr SP 120 2 Stuks

HiHome WPP-16S1

De slimme stekker helpt u energie besparen

De slimme stekker stuurt de gegevens naar een app toe waar u precies alle gegevens kan zien. De stekker heeft ook een kleine licht functie, met deze functie kunt u zien hoeveel stroom de stekker op dat moment verbruikt, het lichtje in de stekker veranderd van kleur als er meer stroom wordt verbruikt.

U kunt ook een groep apparaten instellen en die op 1 stekker aansluiten en zo bekijken hoeveel energie dit bij elkaar verbruikt en hoeveel dit bij elkaar kost. De slimme stekker zal een slimme stekker niet zijn als het niet was verbonden met het internet. Internet of Things speelt hier een grote rol, de stekker valt onder de categorie ‘internet of things’ omdat de stekker verbonden is met het internet en communiceert met andere apparaten.

Op afstand besturen

De slimme stekker kan ook op afstand bestuurd worden, zo kan de stekker aan en uit gezet worden of helemaal uitgeschakeld worden. Ook is het mogelijk een bepaald apparaat uit te schakelen al u bijvoorbeeld van huis bent, van afstand op uw telefoon zien wat er gebruikt en verbruikt wordt en de kosten bijhouden. Door goed te letten op wat veel energie verbruikt en wat veel kost zal uw veel energie en kosten kunnen besparen. De stekker kunt u ook gebruiken met een verlengsnoer, de stekker zal dan de apparaten herkennen en groeperen.

De slimme stekker en Internet of Things

De slimme stekker is verbonden met het internet en kan gegevens doorsturen naar andere apparaten, bijvoorbeeld uw telefoon of tablet. Door de communicatie kunt u precies zien wat u verbruikt en hoeveel kosten dit zijn. Het is erg handig om te zien wat u per apparaat verbruikt, op dit moment zal u niet veel zicht hebben op wat er verbruikt wordt en hoeveel dit kost. Als u een verlengsnoer in de slimme stekker steekt en daarop uw apparaten aansluit dan kan de stekker precies meten welk apparaat het meest verbruikt, ook kan die stekker verschillende groepen maken met stekkers.

Wat is een slimme stekker precies?

Een slimme stekker is een stekker die inzicht geeft in energieverbruik en kostenverbruik. Hierdoor kunt u inzicht krijgen en zelf bepalen wat u precies moet doen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Door zo min mogelijk energie te verbruiken zorgt u ervoor dat de kosten ook zo laag mogelijk blijven. De slimme stekker kan worden aangesloten op een app, hierin kunt u precies zien welk apparaat veel verbruikt en welke apparaten het meeste kosten. Op basis van die informatie kunt u besparen op verschillende apparaten.