Slimme stad

De slimme stad is altijd verbonden.

De slimme stad is een stad met allemaal verbonden apparaten en objecten. Elke object zal verbonden zijn met het Lora netwerk. Het Lora netwerk is een netwerk waarop allemaal objecten en apparaten die weinig date uitzenden op zijn verbonden. Het Lora zal het vervangende netwerk voor apparaten en objecten worden voor het WIFI netwerk. In Nederland ligt in Amsterdam en Groningen al het Lora netwerk. In de toekomst zullen op dat netwerk alle apparaten en objecten worden verbonden. De hele stad zal hierdoor een slimme stad worden.

Elk object zal worden verbonden, zoals een lantarenpaal, een fietsenrek enz. In elk object en apparaat zal een apparaatje geplaatst worden met een batterij die ongeveer 10 jaar mee kan. Dit apparaatje is verbonden met het Lora netwerk net als uw telefoon en uw horloge bijvoorbeeld. U telefoon zal vervolgens verbonden zijn met alle objecten in de slimme stad. Hierdoor ben u met alles verbonden. De communicatie is erg belangrijk, doordat u verbonden bent met alle objecten in de stad kan bijvoorbeeld een moeder meekijken hoe haar kind de weg naar school fietst. De privacy is ook erg gevoelig omdat alles is verbonden, in de toekomst zal dit allemaal naar voorkeur worden kunnen ingesteld.

De slimme stad en Internet of Things

De slimme stad is een groot onderdeel van internet of things, internet of things betekend het verbonden zijn van apparaten via het internet. Al deze apparaten en objecten in een slimme stad zorgen er voor dat het één groot Internet of Things netwerk wordt, allemaal apparaten en objecten die verbonden met elkaar zijn. De slimme stad wordt steeds groter en wordt steeds meer uitgebreid, nog meer objecten en apparaten worden verbonden en nog meer apparaten worden gebruikt voor internet of things. Internet of Things blijft een belangrijk onderwerp op dit moment en in de toekomst, omdat alles met elkaar in verbinding wordt gebracht en altijd in communiceert met elkaar.

Voordelen slimme stad

  • Iedereen is bereikbaar

Verbonden zijn geeft de mogelijkheid makkelijk bereikbaar te zijn voor wie dan ook.

  • Alles wordt gezien

Alles wordt geregistreerd hierdoor zullen veel dingen makkelijk worden opgelost.

  • Altijd communicatie