allesverbonden

Gratis verzending

✔ Gratis retour

Vandaag besteld, de volgende dag verzonden!

De Danalock V3 met een kortingsbon van €15,-

Uitgelicht

Als beste getest door ons Alles Verbonden team

Beste keuze
slimme meter

REMEHA ETWIST

€ 189,-
Beste keuze
slimme meter

THERMOSMART ADVANCED

€ 240,95
Beste keuze

NEFIT MODULINE EASY

€ 199,-

Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op!

Slimme meter

De slimme meter is een nieuw soort digitale meter voor uw gas en energieverbruik. Het energie en gas verbruik kan via de slimme meter op afstand bekeken worden, hierdoor kunt u al uw energiegegevens altijd in de gaten houden. Als u een slimme meter gebruikt kunt u gemakkelijk energie besparen en zo kosten besparen. De slimme meter is een digitale scherm en is ook te gebruiken via de telefoon, de slimme meter communiceert via het internet en zo kunt u verschillende gegevens ook bekijken op uw telefoon via het internet.

Slimmer meter overzichten

De slimme meter stuurt maandelijks een overzicht van verschillende gegevens over uw gas en energieverbruik. Door het gemakkelijk inzien van uw gas en energieverbruik kunt u goed zien waar u veel energie verbruikt. Al deze gegevens geven inzicht op uw verbruik en de kosten, door het inzien van het verbruik kunt gemakkelijk energie besparen en daardoor ook kosten besparen. Internet of Things en de slimme meter passen hierdoor goed bij elkaar. Het communiceren tussen verschillende apparaten en het besparen van energie.

Slimme meter en Internet of Things

De meter is een goed voorbeeld van internet of things. Internet of things betekend apparaten die met elkaar verbonden zijn en met elkaar kunnen communiceren. Het energie besparen speelt ook een grote rol bij internet of things. Internet of things apparaten worden steeds slimmer en kunnen steeds meer functies uitvoeren, hierbij wordt ook gelet op het energie verbruik. Op dit moment is alles verbonden via het WIFI netwerk, in de toekomst zal dit allemaal worden overgezet naar het Lora Netwerk. Het Lora netwerk wordt gebruikt om apparaten te verbinden die weinig data uitzenden. De apparaten die onder Internet of Things vallen verbruiken weinig energie door slimmere batterijen.

Slimme meters in de toekomst

Op dit moment hebben nog niet veel consumenten of bedrijven de meter. In de toekomst zal dit sterk gaan veranderen, iedereen wilt graag gemakkelijk zijn kosten inzien en bekijken op zijn tablet of telefoon. Door de meter krijgt u makkelijk inzicht in al uw gas en energieverbruik. In de toekomst wordt de meter erg belangrijk op gebied van energiebesparing en kosten besparing.