Slimme kleding

Slimme kleding is een populair item, voornamelijk in de toekomst. Uw telefoon draadloos opladen als u uw telefoon in uw zak doet of uw smartwatch onderweg opladen via de een draadje uit uw mouw. Slimme kleding wordt steeds intelligenter, kan communiceren met andere apparaten en heeft zelf ingebouwde draadloze opladers met lange accuduur! Internet of things speelt hierin een grote rol, internet of things is een netwerk aan slimme apparaten die met elkaar verbonden zijn via een bepaald netwerk. Een netwerk dat er voor zorgt dat verschillende apparaten met elkaar kunnen communiceren en van elkaar kunnen leren. Op dit moment gebruiken we nog het 4G netwerk en het WIFI netwerk voornamelijk om apparaten met elkaar te verbinden. De verbinding gaat via een embedded system, dit is een systeem dat gebruikt wordt om een slim apparaat op zich zelf te laten kunnen communiceren. Elk apparaat is dus zelfstandig, in de toekomst wordt dit zelfs uitgebreid, elke apparaat krijgt dan een eigen IP adres.

Slimme kleding zorgt voor altijd opgeladen apparaten

Slimme apparaten zoals slimme kleding zorgen er voor dat je nooit meer met een lege batterij komt te zitten, dit komt omdat de slimme kleding een smartphone kan opladen zonder verbinding met een draadje. Dit betekend dus dat u uw smartphone in uw zak kan stoppen en daardoor wordt het opgeladen. Doordat de slimme kleding zelf een accu in de flinterdunne batterij heeft zitten die maar eens in de tijd zelf opgeladen moet worden zorgt het ervoor dat uw smartphone wel altijd opgeladen is.

Het slimme apparaatje die in de kleding zit is net zo dun als een bankpas en heeft een erg grote levensduur, doordat het apparaat uitschakelt wanneer er niks verbonden is blijft de accuduur optimaal en kunt u uw telefoon opladen wanneer u wilt. Dit resulteert uiteindelijk in een altijd opgeladen telefoon