Lora Netwerk

Wat is het Lora Netwerk?

Het Lora netwerk is een groot netwerk met allemaal apparaten die met elkaar verbonden zijn, deze verbonden apparaten vormen samen het Lora Netwerk. Het Lora netwerk (ook wel  ‘Long Range Wide Area-netwerk’ genoemd) zorgt ervoor dat alles geregistreerd wordt doormiddel van een chipje of sensor in een apparaat. Het Lora netwerk en vooral bedoeld voor apparaten die maar weinig data versturen en weinig energie gebruiken, denk aan lantaarnpalen die uw telefoon opvangen als u langs fietst en zo kan zien waar u bent, of als u een boot heeft liggen in het water die aangeeft wanneer er teveel water inligt door de regen.

Het Lora netwerk zorgt ervoor dat alle apparaten verbonden zijn. Dit betekend dat alle apparaten met elkaar kunnen communiceren en kunnen leren. De communicatie is het belangrijkste onderdeel bij het Lora netwerk, door communicatie kunnen apparaten gegevens uitwisselen met elkaar.

Lora vervangt WIFI

Het netwerk zal in de toekomst mogelijk vervangen worden door WIFI. Dit kom omdat de WIFI netwerken te sloom zijn voor alle apparaten die verbonden moeten zijn. Het netwerk is bedoeld voor slimme apparaten die weinig data overbrengen en weinig energie verbruiken, door overal een netwerk aan te leggen kunnen veel apparaten met sensoren en chipjes verbonden worden met het nieuwe netwerk. Het netwerk is dan ook bedoeld om alles op aan te sluiten, dit alles valt onder ‘Internet of Things’.

Internet of Things

Het nieuwe netwerk en onderdeel van Internet of Things, dit komt omdat via het nieuwe netwerk allemaal apparaten verbonden zullen worden. Op dit moment is dat wifi en dat zal ook nog wel even zo blijven maar in de toekomst is het de bedoeling om alle slimme apparaten aan te sluiten op een het  nieuwe netwerk. Niet alleen slimme apparaten ook andere objecten zullen verbonden worden op het netwerk. Denk aan vast objecten langs de weg die, bijvoorbeeld lantarenpalen die er voor zorgen dat uw locatie bijgehouden wordt. Al deze aangesloten objecten en apparaten op het netwerk zullen worden gebruikt om alles met elkaar te verbinden.

Meta: Het Lora netwerk is een groot netwerk met allemaal apparaten die met elkaar verbonden zijn, deze verbonden apparaten vormen samen het Lora Netwerk.