allesverbonden

Gratis verzending

✔ Gratis retour

Vandaag besteld, de volgende dag verzonden!

De Danalock V3 met een kortingsbon van €15,-

Internet of Things in de ouderen zorg

Internet of Things wordt steeds vaker toegepast op allemaal verschillende soorten factoren. Ook in de zorg wordt internet of Things steeds belangrijker en veiliger. Voornamelijk bij ouderen zorg heeft internet of Things veel invloed. Internet of things zorgt voor meer veiligheid en meer leef gemak voor ouderen, dit zorgt er voor dat ouderen langer thuis kunnen wonen en niet meer naar een verpleeghuis hoeven. Hierdoor komen er steeds meer mogelijkheden op gebied van zelfstand wonen zonder directe zorg.

Slimme apparaten voor ouderen

Slimme apparaten worden steeds vaker ingezet in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan een slimme koelkast, die zorgt ervoor dat er automatisch boodschappen gedaan worden als er producten op of leeg zijn. Ouderen hoeven hierdoor geen omkijk meer te hebben of er wel genoeg boodschappen zijn en hoeven zelfs niet meer naar de winkel om boodschappen te halen. Maar ook de veiligheid wordt steeds slimmer, denk bijvoorbeeld aan slimme knoppen waarop ouderen kunnen drukken en terwijl dat ze dat doen er iets gebeurd, bijvoorbeeld een waarschuwing naar een verzorgster.

Natuurlijk zijn we nog lang niet zo ver dat het volledig ingezet kan worden maar het begin is er. Doordat de slimme apparaten verbonden zijn met het internet kunnen familieleden of verzorgers vanaf een afstand meekijken en monitoren. Doordat steeds meer apparaten verbonden worden kan er steeds meer bepaald worden en geregistreerd worden, dit zorgt ervoor dat verschillende problemen kunnen worden opgelost.

ouderen met internet of things

ouderen met internet of things

Apparaten worden nog slimmer

Op dit moment zijn er dus apparaten die verbonden zijn met het internet en communiceren hiermee naar verschillende apparaten toe, in de toekomst zullen deze apparaten ook echt zelf een oplossing bedenken. Doordat er steeds meer apparaten komen die invloed hebben op het leven van de mens is het van belang dat deze apparaten zelf problemen kunnen analyseren en oplossen.