allesverbonden

Gratis verzending

✔ Gratis retour

Vandaag besteld, de volgende dag verzonden!

De Danalock V3 met een kortingsbon van €15,-

Internet of things in Groningen wordt steeds populairder, Groningen is de tweede stad die volledig gedekt wordt met het internet of things netwerk. Dit zorgt ervoor dat er in de toekomst slimme apparaten op kunnen worden aangesloten die dan met elkaar in verbinding staan. Het lora netwerkt (LoRaWAN-technologie) is speciaal voor internet of things gemaakt, dit netwerk kan namelijk kleine hoeveelheden date overbrengen op grote afstanden. Het communiceren van apparaten hoeft daardoor niet meer via 3G of 4G.

Internet of things toegevoegde waarde in Groningen?

Iedereen vraagt zich af wat internet of things kan betekenen voor Groningen. Internet of Things is nog vrij nieuw veel mensen kennen het nog niet. In Groningen liggen veel mogelijkheden voor IOT, veel innovaties die nog ontwikkeld kunnen worden.

Voorbeelden internet of things

De slimme koelkast is een koelkast die kan communiceren met jouw smartphone en kan aangeven wanneer er iets op is of over datum is. Alle producten in de koelkast worden geregistreerd en bijgehouden door de koelkast zelf.

De slimme weegschaal kan worden gebruikt om gegevens via je smartphone in te zien, bijvoorbeeld je gewone gewicht, lichaamsvet, hartslag enz. De gegevens kan je allemaal bekijken en bijhouden in een speciale app. In de toekomst zal dit kunnen gaan door middel van een algemene app of systeem waar alle apparaten op aangesloten worden.

Internet of things in Groningen kan hier gemakkelijk in meekomen, hierboven staan 2 huishoudelijke apparaten maar op gebied van veiligheid is internet of things ook erg belangrijk. Door middel van camera’s die met elkaar kunnen communiceren en hierdoor sneller informatie kunnen doorspelen waardoor zaken sneller kunnen worden opgelost.

Op dit moment zijn er nog veel apparaten dit op het WIFI netwerk of 3/4G netwerk communiceren. In de toekomst wordt dit allemaal gedaan via het Lora netwerk.