allesverbonden

Gratis verzending

✔ Gratis retour

Vandaag besteld, de volgende dag verzonden!

De Danalock V3 met een kortingsbon van €15,-

Het internet of Things is een groot netwerk van verschillende apparaten die met elkaar in verbinden zijn door middel van een bepaald netwerk, op dit moment is dat het WIFI netwerk maar in de toekomst zal het Lora netwerk een grote rol gaan spelen. Op het Lora netwerk kunnen veel verschillende apparaten worden aangesloten die weinig data uitzenden. Het 4G netwerk speel ook een grote rol vandaag de dag, om dit netwerk te versterken zijn er in Los Angeles 4G lantaarnpalen geplaatst. Deze lantaarnpalen zijn voorzien van kleine 4G LTE-zendmasten, dit zijn kleine zendmasten die het 4G netwerk uitstralen.

4G lantaarnpalen

De 4G lantaarnpalen in Los Angeles.

SmartPoles

De 4G lantaarnpalen worden ook wel SmartPoles genoemd, deze hebben een bepaalde technologie (ook wel ‘’smal cell’’ technologie genoemd). Smal cell technologie is ontworpen om een stad of een bepaalde plaats volledig te dekken met het 4G netwerk. Hierdoor zijn er veel verschillende punten waar het 4G netwerk wordt uitgezonden, en dit zorgt weer voor een grote dekking en betere ontvangst. De 4G lantaarnpalen worden dan ook gezien als een groot succes.

4G lantaarnpalen en Internet of Things

Wat hebben deze 4G lantaarnpalen nou precies te maken met het Internet of Things? De lantaarnpalen kunnen een sterk begin zijn van een grote dekking van een netwerk. Zoals eerder in dit blog beschreven werd zijn er verschillende netwerken die het Internet of Things netwerk kunnen verbinden. De lantaarnpalen zijn voorzien van een internetverbinding en zouden dus ook kunnen verbinden met andere apparaten, als in de toekomst meerdere apparaten zowel buiten als binnen verbonden worden met het internet kunnen de 4G lantaarnpalen een grote rol spelen voor een goede dekking en verbinden van de apparaten. De apparaten die uiteindelijk op de lantaarnpalen worden verbonden kunnen zich beter lokaliseren en weer nieuwe updates geven doormiddel van het 4G netwerk.