Een veel gestelde vraag onder veel personen. Wat is Internet of things en wat kunnen we er mee? Internet of Things betekend letterlijk ‘’Internet der dingen’’. Bij dingen worden voornamelijk apparaten bedoeld. Apparaten die verbonden zijn met het internet. Via het internet kunnen deze apparaten communiceren met andere apparaten en dat maakt deze apparaten slim. Slimme apparaten die dus kunnen communiceren met andere apparaten door middel van internet.

Wat is internet of things in deze wereld?

Op dit moment is internet of things zich nog optimaal aan het ontwikkelen. Het zit dus nog in de beginfase. Dit betekend dat er constant nieuwe ontwikkelingen zijn rondom internet of things. LEES HIER alle ontwikkelingen rondom Internet of Things. Al deze ontwikkelingen zorgen voor veel vragen rondom veiligheid en privacy. Vrij logisch aangezien alle apparaten verbonden zijn met het internet. Op dit moment is de veiligheid van Internet of Things nog in zijn begin fase en ook daar omheen zijn veel ontwikkelingen. Op dit moment is slimme technologie nog niet 100% veilig en daarom is het altijd oppassen bij het gebruik ervan. Voordat u dus een slim apparaat aanschaft is het verstandig om goed te lezen en uit te zoeken wat er bekend is over het product. Zo lang er geen gevoelige informatie op de apparaten staat maar bijvoorbeeld gewoon slimme lampen zijn is dit natuurlijk geen probleem.

Wat biedt internet of things ons?

Internet of things is begonnen met voorzien van gemak en plezier. Op dit moment zijn er veel slimme apparaten die worden aangeboden zoals lampen, slimme koelkasten, slimme beveiligingscamera’s enz. Maar op dit moment en in de toekomst zal internet of things zich meer gaan richten op energie en kostenbesparing. Daarnaast zal ook automatisering erg populair worden, zoals we nu al zien met veel domotica producten. Naast energie en kostenbesparing is Internet of things er ook voor veiligheid. We zien steeds vaker producten op de markt komen die er voor zorgen dat uw huis veilig wordt. Doordat slimme apparaten altijd met elkaar verbonden zijn kunnen zij alles doorgeven aan elkaar. Zo kunnen er dus beelden gedetecteerd worden door de slimme deurbel die vervolgens weer aan de slimme garage doorgeven dat er een extra slot op moet. Zo zijn er verschillende mogelijkheden die er voor zorgen dat het in uw huis en rondom uw huis steeds veiliger wordt.