Internet of things is een groot begrip en sinds kort hoort speelgoed daar ook bij. Internet of things speelgoed is speelgoed dat met elkaar kan communiceren door middel van een netwerk. Kinderen spelen veel met speelgoed en er zijn onwijs veel leuke mogelijkheden. Maar er zit ook een keerzijde aan ‘’verbonden’’ speelgoed.

Speelgoed dat op het internet wordt aangesloten en vervolgens wordt er van alles gedeeld. Het klink soms erg leuk maar veel informatie wordt zonder dat je het weet uitgewisseld en kan makkelijk gehackt worden. De veiligheid van internet of things apparaten is op dit moment nog niet optimaal, door middel van hackaanvallen en DDoS aanvallen kan gemakkelijk data worden verzameld over de gebruiker (het kind) van het speelgoed.

De overheid en regels over iot apparaten

Internet of things apparaten komen er steeds meer, dat is een feit. De beveiliging van internet of things wordt ook steeds beter.  De overheid legt ook bepaalde regels op voor speelgoed, ook het Iot speelgoed moet hier aan voldoen. Door deze regels blijft het speelgoed nog enigszins beschermt tegen hacken enz.

Het hacken van iot apparaten is op dit moment erg makkelijk, maar ook daar wordt aan gewerkt. Hoe meer apparaten er komen hoe beter ze beveiligd worden. Door betere beveiliging van iot apparaten kunnen er meer gegevens worden gedeeld zonder dat dit overgenomen kan worden door anderen. Het hacken van internet of things apparaten wordt uiteindelijk enorm moeilijk mede omdat er steeds meer geld in wordt gestopt door bedrijven en de overheid. Internet of things za zodra het goed beveiligt kan worden een grote invloed hebben op ons leven. Op dit moment worden iot apparaten veel gebruikt voor particulieren voor in huis bijvoorbeeld maar in de toekomst zullen bedrijven hier ook veel gebruik van maken en dit toepassen op hun werkzaamheden.