Internet of things is de afgelopen jaren erg gegroeid, er zijn veel nieuwe slimme apparaten en Domoticasystemen bij gekomen. In dit artikel nemen we u mee naar de grootste trends op gebied van internet of things op dit moment. Internet of things trends hebben veel verschillende categorieën, we beginnen met de meeste populaire trends van het aankomende jaar 2017.

Internet of things trends in 2017

Internet of things trends in 2017 is nu al een feit. Veel nieuwe slimme apparaten zijn alweer gepresenteerd en aangekondigd. 2017 wordt het jaar dat internet of things zich daadwerkelijk gaat vestigen in huizen en bedrijven. Het wordt namelijk steeds toegankelijker om domoticasystemen te installeren en te gebruiken. Hoe makkelijker het wordt om domotica te installeren in een huis of bedrijfspand hoe sneller er gebruikt gemaakt gaat worden van Internet of Things.

Gebruiksvriendelijkheid domotica

De gebruiksvriendelijkheid van domotica speelt een grote rol bij het kopen en installeren van domotica. Hoe makkelijker domotica te gebruiken is hoe makkelijker er gebruik van gemaakt kan worden in bijvoorbeeld smart-homes en slimme steden. Zodra u als consument een slim apparaat aankoopt wilt u dit makkelijk kunnen installeren. Wel is het goed om te weten dat er verschillen zijn tussen een paar slimme apparaten in huis of een geheel geautomatiseerd huis.

Veiligheid en milieu trend

In 2017 zal internet of things zich ook meer bezig gaan houden met milieu en veiligheid. Het is belangrijk dat de veiligheid geoptimaliseerd wordt zodat de slimme apparaten niet gemakkelijk te hacken zijn. Op dit moment is  het meegaan en denken in een beter milieu erg belangrijk. Internet of things zal met alle slimme apparaten energie en kostenbesparend zijn. Dit komt namelijk omdat via internet veel gegevens verzameld kunnen worden, hierdoor kunnen slimme apparaten effectief en dus besparend aan het werk gaan. In combinatie met de communicatie zal dit nog meer voordelen opleveren.