Niet meer letten op wanneer er wat vervangen moet worden, geen zorgen meer of er genoeg eten in huis is en altijd inzicht in alles wat er in jouw huis bevind.

Internet of Things zorgt niet alleen voor gemak maar bespaard je ook nog eens heel veel tijd. Slimme apparaten zorgen er voor dat u bijvoorbeeld niet meer hoeft om te kijken naar het eten. Een slimme koelkast registreert alle producten die in en uit de koelkast gaan en kan daardoor op basis van uw levensstijl en verbruik eten bij bestellen. De slimme koelkast is verbonden met uw agenda en weet precies wanneer u bijvoorbeeld een weekje of weekend weg bent en geeft advies wat u kunt eten.

Slimme sensoren houden bij wat er gebeurd rondom uw huis

Naast dat internet of things inzicht in uw huis kunnen slimme apparaten ook buitenshuis veel betekenen. Denk bijvoorbeeld aan de deur automatische op slot doen zodra u 500 meter van huis bent. U hoeft er niet meer om te denken, de slimme sloten doen dit allemaal voor u.

Internet of things en uw tuin

Slimme apparaten in uw tuin zorgen er voor dat de bloemetjes precies op het juiste moment water krijgen en dat het gazon precies op de juiste hoogte wordt gemaaid. De slimme grasmaaier vraagt via een melden of het goed is als hij nu gaat grasmaaien en u hoeft alleen maar op accepteren te drukken. De grasmaaier zal het gras gaan maaien wanneer u er niet bent of wanneer u het aangeeft.

Internet of things kan op dit moment veel apparaten in 1 keer besturen. Doordat steeds meer slimme apparaten zich ontwikkelen wordt de besturing steeds eenvoudiger. Als consument kunt u gemakkelijk een domotica systeem of losse slimme apparaten installeren bij u thuis. Hierdoor worden verschillende bezigheden vervangen door apparaten.