Bij internet of things apparaten zullen we vaak horen over een embedded system. Maar wat is nou een embedded system en wat doet het precies?

Een embedded system zal in de toekomst vooral gebruikt worden om slimme apparaten verschillende dingen te leren en door te laten ontwikkelen tot een super slim apparaat. Eerder waren apparaten vooral voorzien van hardware, met het systeem zullen apparaten ook voorzien zijn van een stukje software die word aangedreven door het systeem.

Onderdelen Embedded system

  • Sensorgedeelte
  • Communicatiegedeelte
  • Actuatorgedeelte

Sensorgedeelte

Het sensorgedeelte van de embedded system neemt alles in de omgeving waar en slaat dit op. Alles wat de sensor waarneemt reageert het embedded system op.

Communicatiegedeelte

Alle informatie die het sensorgedeelte waarneemt zal worden omgezet tot gedrag, dit gebeurt allemaal in het communicatie gedeelte van de embedded system.

Actuatorgedeelte

Het actuatorgedeelte is de omgeving waar het apparaat zien omzet in doen. Zodat het apparaat ook daadwerkelijk leert en uitvoert.

Embedded system stemt zich op u af

Deze drie aspecten samen zorgen voor een goed embedded system die er voor kan zorgen dat een slim apparaat nog slimmer wordt en zicht kan aanpassen op iemand of iets. Zo is het mogelijk dat apparaten zich gaan afstemmen op uw gedrag of leefwijze, ook afstemmen op uw agenda is mogelijk. Naast het afstemmen op het leef gemak kan het systeem ook afstemmen op de laagste energieprijzen. Zo zal de slimme wasmachine aangaan als u een afspraak buiten de deur heeft en de energieprijzen het laagst zijn, zo heeft u er geen last van en kan heeft u geen om kijk naar uw kleding, zeker als de wasmachine tegelijkertijd als droger functioneert.

Embedded systems en internet of things

Een embedded system zal veel gebruikt worden in de slimme apparaten van de toekomst en voornamelijk bij internet of things, de apparaten die gemaakt worden om het leef gemak te verhogen zullen allemaal voorzien worden of zijn al voorzien van een embedded system. Het is nu een kwestie van tijd totdat het embedded system ook kan communiceren met andere apparaten.
Meta: Bij internet of things apparaten zullen we vaak horen over een embedded system. Maar wat is nou een embedded system en wat doet het precies?