Internet of things is niet alleen erg goed voor het leesgemak en automatisering maar er zijn ook een paar belangrijk punten die erg goed zijn voor onze samenleving.

  • Veiligheid
  • Milieubewust
  • Privacy

Veiligheid bij internet of things

De veiligheid bij internet of things is erg belangrijk, bij veiligheid spreken we niet over privacy maar over fysieke veiligheid. U heeft het vast wel is gehoord of mee gemaakt, iemand die zijn ramen heeft laten open staan en op vakantie ging. Dat lokt een inbreker uit om even een kijkje te nemen binnen. Of even naar de supermarkt maar de deur vergeten op slot te doen. Het is soms erg fijn als u er aan herinnert wordt of er wel of niet wat open staat of als u daar op afstand naar kunt kijken. Dit kan met een slim apparaat, bijvoorbeeld slimme sloten. Slimme sloten zorgen ervoor dat u een melding op uw telefoon krijgt wanneer het slot niet op de deur is gedaan en u verder dan 2 kilometer van uw huis bent. Of u kunt zelf ook kijken op de app en checken of alles op slot is

Milieubewust met internet of things

Bij internet of things en slimme apparaten zal u niet snel denken aan milieubewust. Maar toch zijn er een aantal punten dat er voor zorgt dat het een stuk milieubewuster wordt. Bij bijvoorbeeld een slimme afwasmachine, een slimme wasmachine zorgt er voor dat het de was gaat doen wanneer de energiekosten en verbruik het laagst is op de dag. Dit betekend dat er zo weinig energie verbruikt wordt op het moment van een wasje draaien.

Internet of things beschermt uw privacy

Privacy is een grote happening rondom internet of things want is het wel veilig en komen er geen gegevens van ons op straat te liggen? Dit is een belangrijk punt en daarom duurt het ook zo lang totdat het lora netwerk wordt uitgerold!