Domotica in huis

Domotica in huis nemen is een grote stap, een stap die vooral positief zal uitpakken. Domotica in huis is steeds makkelijker en goedkoper om te installeren. Tegenwoordig kunt u zelfs al zelf domotica installeren in uw huis. Domotica is een onderdeel van Internet of Things, het is een synoniem van huisautomatisering. Huis automatisering is het automatiseren van uw huis met verschillende slimme apparaten. Doordat slimme apparaten meer toegankelijker worden voor consumenten is het ook erg makkelijk te installeren. Domotica in huis is voor veel mensen een positieve ervaring. Het systeem neemt veel verschillende taken op zich en communiceert dit met alle apparaten die verbonden zijn.

Domotica betekenis

Domotica in huis betekend het aansturen van elektronische apparaten in uw huis. Door domotica wordt ons gebruiksgemak verhoogd. Domotica is een algemeen woord voor de besturing tussen apparaten, voornamelijk apparaten in uw huis. U bent altijd verbonden met uw huis, dichtbij en op afstand.  Zo kunt u gemakkelijk domotica in huis gebruiken via uw telefoon of tablet. Domotica in huis werkt met sensoortjes in elk apparaat en zal in de toekomst via het Lora netwerk verbonden zijn, op dit moment gaat dat nog via een normaal internet netwerk maar in de toekomst via het Lora netwerk. Dit betekend dat we nog veel sneller via een netwerk kunnen communiceren met onze apparaten in huis.

Domotica in huis installeren

Om domotica te installeren kunt u verschillende systemen aanschaffen. Er zijn draadloze systemen en bedraade systemen. Het draadloos systeem kan uitgebreid worden maar heeft soms minder goed signaal waardoor commando’s later doorgegeven worden. In de toekomst zal dit verholpen worden door iot netwerken. Zodra er een domotica systeem is geïnstalleerd kunt u slimme apparaten aansluiten op het systeem. Met deze slimme apparaten ontstaat er een groot netwerk van internet of things apparaten. Alles communiceert met het internet en alles communiceert met uw smartphone. Zodra er een commando wordt gegeven wordt dit doorgegeven aan het systeem en die kan het commando laten uitvoeren.

Domotica steeds toegankelijker

Domotica wordt steeds meer toegankelijk voor consumenten en bedrijven. Doordat de systemen tegenwoordig erg makkelijk te bedienen zijn kunt u voor uw bedrijf of voor bij u thuis gemakkelijk een domotica systeem installeren. De slimme apparaten die verbonden moeten worden met het systeem worden ook steeds toegankelijker en goedkoper. Waar eerst grote bedrijven vooral slimme apparaten konden gebruiken kunnen consumenten zoals u en ik gemakkelijk domotica in huis nemen. Het gemak van domotica wordt groter en groter en hierdoor zal er meer en meer door systemen worden gedaan.

Functies domotica in huis

Domotica in huis biedt verschillende functies, zo kunt u bijvoorbeeld camera’s installeren en die bekijken vanaf een andere plek (bijvoorbeeld werk) via uw telefoon of tablet. Elk apparaat dit is aangesloten op domotica in huis heeft een sensoortje deze sensoortjes kunnen alles registreren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om vanaf uw werk de poorten van uw tuin dicht te doen of om alvast de kachel aan te doen zodat het warm is als u thuis komt. Naast alle functies die u zelf bestuurd kan domotica in huis ook zelf verschillende dingen regelen. Zo registreren sensoren dat u thuis komt en start het koffiezetapparaat met het maken van koffie. Al deze apparaten communiceren dus met elkaar, de communicatie maakt dat domotica in huis onder internet of things valt.

Internet of Things

Internet of things betekend het communiceren van apparaten via het internet. Domotica in huis communiceert met verschillende apparaten in huis en met u zelf. De communicatie en het verbinden is 1 van de belangrijkste dingen bij Internet of Things. Door goede communicatie kunnen apparaten zich goed op elkaar afstemmen en uw wooncomfort en gebruiksgemak verhogen. Veel apparaten zijn nu al te verbinden met elkaar doormiddel van bluetooth of WIFI. In de toekomst zal dit gebeuren via het Lora netwerk. Het Lora netwerk is een speciaal netwerk voor apparaten die vallen onder Internet of Things, voor meer informatie over het Lora netwerk kunt u hierklikken.